My Twitter Feed

21 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διώξεις αντί ικανοποίηση αιτημάτων -

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, 2021

Το ΚΙΝΑΛ για τη Πρωτοβάθμια Υγεία -

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, 2021

Συνδικάτα στο πλευρό Καλεμκερίδη -

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, 2021

ΔΣ Παιονίας στις 13 Φεβρουαρίου -

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, 2021

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο ΓΝΚ -

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, 2021

Πρωτοβουλίες για τις λαϊκές αγορές -

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, 2021

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία -

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, 2021

Συνδικάτα εναντίον αποβλήτων -

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, 2021

Η αντιπαράθεση καλά κρατεί!

tei-kilkis(1)Η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ και Γ. Γεωργαντά για το κτηρικό του ΤΕΙ καλά κρατεί, αλλά στο μεταξύ μπαίνουν κι άλλα θέματα στο τραπέζι! Μετά την αναφορά της ΝΕ στο έργο του δρόμου Κιλκίς – Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής βάζει στην χθεσινή ανταπάντησή του τα θέματα της διακοπής των εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο του Κιλκίς, το Προσφυγικό, το Νοσοκομείο Κιλκίς και τον ΕΝΦΙΑ!

Η ανταπάντηση του βουλευτή της ΝΔ:

Αν η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει πολιτικό ρόλο στο Κιλκίς ας πάψει να τον αναζητά λειτουργώντας ακόμα και τώρα ως αντιπολίτευση. Η σημερινή μου απάντηση είναι η τελευταία επί των ζητημάτων που τέθηκαν καθώς θεωρώ ουσιαστικότερο να ασχοληθώ με τα πραγματικά προβλήματα του νομού μέσα από τον θεσμικό μου ρόλο. Η παρούσα δημόσια τοποθέτησή μου όπως άλλωστε και η προηγούμενη στηρίζονται μόνο σε πραγματικά γεγονότα που ενώ τέθηκαν με συγκεκριμένο τρόπο δεν απαντήθηκαν.

georgantas-001Τρία σχόλια επί του θέματος του ΤΕΙ :

1) Με μεγάλη ευκολία ο ΣΥΡΙΖΑ προσπερνάει τους δώδεκα ολόκληρους μήνες από την δήλωση Κουράκη στις 12-5-2015 ότι «θέλει λίγη επεξεργασία» η δική μου τροπολογία για την επίλυση του θέματος. Τελικά το Υπουργείο ξανά ασχολήθηκε με το θέμα ένα χρόνο μετά και η αλήθεια είναι ότι την «λίγη επεξεργασία» στη δική μου τροπολογία την έκανα εγώ ο ίδιος γιατί αν παρατηρήσει κανείς σε σχέση με τις πρώτες τροπολογίες στην τελευταία έχω προσθέσει μία φράση που διευκόλυνε και την αποδοχή της.

2) Ο συνεργάτης της κας Αναγνωστοπούλου, Ερρίκος Βεντούρας, δέχθηκε από εμένα από τον Νοέμβριο 2015 έως και την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο 2016 τουλάχιστον 20 κλήσεις με τις οποίες του ζητούσα ραντεβού με την Υπουργό και ενημέρωση και βεβαίως εγώ του έστειλα όλα τα σχετικά έγγραφα του φακέλου έτσι ώστε να υπάρχει σχετική προετοιμασία κατά τη συνάντηση που έγινε.

3) Αποφεύγει η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει επί της αναφοράς στην πρώτη της επιστολή ότι δήθεν «αποφασίστηκε η τροπολογία να κατατεθεί από τη μεριά της αντιπολίτευσης» . ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΣ και να σημειώσω εδώ ότι υπάρχει μία μεγάλη και ουσιώδη διαφορά ανάμεσα στην πολιτική αξιολόγηση και στην επίκληση ΨΕΥΔΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ. Αυτό το σημειώνω για την αποφυγή κάθε παρόμοιας συμπεριφοράς στο μέλλον.

Και μερικά οφειλόμενα σχόλια για μερικά ζητήματα που αφορούν τον νομό και η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ λάμπει δια της απουσίας της :

1) Γιατί η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ δε σχολίασε καθόλου το γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση με την απόφαση του Υφυπουργού κ. Κοντονή με αριθμό 66ΝΞ4653Π4-ΨΚΕ/4-12-2015 αποφάσισε την οριστική διακοπή των εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο του Κιλκίς;

2) Για τους 20.000 και πλέον πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νομό θα αναλάβει κάποια πρωτοβουλία ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να επέλθει η περίφημη ισοκατανομή;

3) Η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα στα δυόμιση χρόνια που είχε την ευθύνη φρόντισε για την εκταμίευση 6.000.000€ το 2013 για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία της Γ΄ Πτέρυγας του νοσοκομείου. Θα συμβούλευα στη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει την επόμενη ανακοίνωση της μόλις έρθει έστω και 1.000.000€ στο νομό για τις ανάγκες ενίσχυσης των υποδομών του ( ήδη συμπλήρωσαν 16 μήνες διακυβέρνησης).

Υ.Σ. Ας μην αγχώνονται κάποιοι για το δρόμο Νέας Σάντας-Θεσσαλονίκης. Ας μάθουν όσοι δεν το γνωρίζουν ότι τόσο αυτός ο δρόμος όσο και η είσοδος της πόλης είναι έργα για τα οποία ευτυχώς δεν χρειάζεται πλέον καμία παρέμβαση της κυβέρνησης καθώς είναι έργα αποκλειστικής ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Αυτό που έπρεπε να γίνει από την κεντρική διοίκηση για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης το έπραξε syriza-kilkis-enfiaφυσικά η προηγούμενη κυβέρνηση και μάλιστα με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου.

Και για να μην ξεχνιόμαστε συζητείται σήμερα στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο που πέρα πολλών άλλων δυσβάσταχτων μέτρων αυξάνει και τον ΕΝΦΙΑ. Είναι γνωστό τι αγώνα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς γι΄ αυτό το ζήτημα. Παραθέτω μία φωτογραφία των φοβερών εκείνων κινητοποιήσεων που δικαιώθηκαν…

Σχολιάστε