My Twitter Feed

22 Νοεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στο πλευρό των απολυθέντων -

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, 2022

Αισιοδοξία για τη νέα ΚΑΠ -

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, 2022

Ομόφωνη βοήθεια σ`εργαζόμενους -

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, 2022

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ με αυστηρή κριτική -

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 2022

ΙΣΚ: Ο Βλαδίμηρος πάντα πρόεδρος! -

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 2022

Aλληλεγγύη σε απολυμένους Alumil -

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022

Δ. Κιλκίς:Έγκριση προϋπολογισμού -

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Θα νικήσει η Δημοκρατία -

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022

Η αγωνία του τερματοφύλακα…

…πριν τα πέναλτι του Σαββατοκύριακου.

Του Στέλιου Κούλογλου.


Είναι πλέον τόσο καταιγιστικές οι αποκαλύψεις για το εκτεταμένο δίκτυο παρακολουθήσεων που είχε στήσει το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί.

Αν κάτι τον κρατάει ακόμη στη θέση του, είναι ότι από την αδελφή του και τα παιδιά της μέχρι τους φιλικούς δημοσιογράφους και τους υπουργούς που επίσης παρακολουθούσαν η ΕΥΠ, το predator ή και τα δύο μαζί, κανείς δεν είχε μέχρι τώρα την ευθιξία και το θάρρος να πάρει δημοσίως αποστάσεις και να ζητήσει την παραίτηση Μητσοτάκη.

Σε συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς-θύματα, ο πρωθυπουργός δεν ζητάει ούτε καν συγνώμη, ούτε παραδέχεται ευθέως τις υποκλοπές. Περιορίζεται να πει πώς « ότι έγινε- έγινε » και από τον Αύγουστο, όταν παραιτήθηκε ο Δημητριάδης, διορθώθηκε η κατάσταση.

Όσο ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο και τη ζημιά που έχει προκαλέσει, τόσο θα επαναλαμβάνεται το μαρτύριο: νέες αποκαλύψεις που συνήθως σκάνε το Σαββατοκύριακο, όταν οι πολίτες διαβάζουν περισσότερο εφημερίδες.

Την εβδομάδα που πέρασε, ξεκίνησαν νωρίτερα. Την Πέμπτη ένα σχόλιο από τη στήλη του Mικροπολιτικού στα «Νέα», αναφέρει ότι ήταν υπό παρακολούθηση ακόμα και η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και τα παιδιά της. Η Αλεξία και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης:

«Φαίνεται, δηλαδή – σύμφωνα με πληροφορίες πάντα – να είχαν λάβει και ενεργοποιήσει κακόβουλα link με sms από το γνωστό λογισμικό. Με αποτέλεσμα να μπουν κι αυτοί σε αυτόν τον κυκεώνα. Εφόσον η πληροφορία αυτή ισχύει, μιλάμε για κάτι πάρα πολύ λυπηρό». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν τυχερός γιατί εκείνη τη μέρα, λόγω Πολυτεχνείου, δεν είχε ενημέρωση δημοσιογράφων για να ερωτηθεί. Πάντως αυτή τη φορά δύσκολα να φταίει ο Κ. Βαξεβάνης.

Το Σαββατοκύριακο, τα χτυποκάρδια στο Μαξίμου ξεκίνησαν με άρωμα έρωτα. Ένας υπουργός, σύμφωνα με τα Νέα, «είχε την άτυχη ιδέα να εκφράσει τη συμπάθειά του προς γνωστή τηλεπερσόνα με μια κόκκινη καρδούλα. .. Του είχε διαφύγει εντελώς ότι η τηλεπερσόνα ανήκε στον στενό, πιο στενό δεν γίνεται, κύκλο του φίλου Γρηγόρη (σ.σ. Δημητριάδη)».

«Την έστειλε την καρδούλα, αλλά προφανώς αγνοούσε ότι το Predator δεν “ακούει” μόνο τηλεφωνικές συνομιλίες ή ό,τι λέγεται στον περιβάλλοντα χώρο. Καταγράφει και μηνύματα. Φωτογραφίες, βίντεο. Ακόμη και emoji! », έγραψε ο Γ. Παπαχρήστος.

« Την επομένη (!!) κιόλας προκλήθηκε τσουνάμι τεράστιων διαστάσεων. Κύματα ζηλοφθονίας κατέκλυσαν το Μαξίμου. Ο άνθρωπος άρχισε να αποκόπτεται σταδιακά από συσκέψεις και εσωτερική πληροφόρηση. Σε κάθε του βήμα συναντούσε ένα κλίμα εχθρικό. Του γύριζαν την πλάτη, ακόμη και αυτοί που δεν θα έπρεπε. Χωρίς να γνωρίζει τι έχει συμβεί.

..Μόνο μετά τον επόμενο ανασχηματισμό και αφού πήρε φύλλο πορείας για άλλο υπουργείο, κατάλαβε τι πραγματικά είχε μεσολαβήσει».

Μόνο στην Ελλάδα οι πολίτες πληρώνουν παράνομες σχέσεις και φλερτ, γιατί στην πραγματικότητα οι φορολογούμενοι χρηματοδότησαν το predator. Σύμφωνα με το χθεσινό «Βήμα της Κυριακής», στο κτίριο της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή «είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε την περίοδο κυρίως 2020 – 2022 το Predator. Στον συγκεκριμένο χώρο ήταν παρόντες αστυνομικοί που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ κυρίως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής αλλά και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες».

To ρεπορτάζ της εφημερίδας(Β. Λαμπρόπουλος) καταγράφει όλη την εξέλιξη του predator στην Ελλάδα και τους άμεσα εμπλεκόμενους: από τις πρώτες επαφές του ισραηλινού επιχειρηματία Σαχάκ Αβνί, κατασκευαστή/πωλητή του Predator και τους Λαβράνο- Μπίτζιο- Κοντολέοντα- Δημητριάδη μέχρι τους αστυνομικούς που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ και χειρίζονταν το κακόβουλο λογισμικό.

Συμπέρασμα του ρεπορτάζ: γρήγορα και από τις πρώτες στοχεύσεις με εθνικά κριτήρια, η χρήση του εν λόγω λογισμικού… λοξοδρόμησε προς άλλες ατραπούς με παρακολούθηση Ελλήνων πολιτικών, δημοσιογράφων κ.λπ., εξυπηρετώντας πολυποίκιλα συμφέροντα ».

Στο μεταξύ, ήδη από το Σάββατο το Documento, αποκάλυπτε ότι υπό παρακολούθηση και από το Predator και από την ΕΥΠ, βρίσκονταν τουλάχιστον πέντε πρόσωπα – εκτός των Ν. Ανδρουλάκη και Θ. Κουκάκη – και μεταξύ αυτών είναι και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Υπό διπλή παρακολούθηση ήταν επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα και οι διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς, ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος και ο γενικός διευθυντής εξοπλισμών Αριστείδης Αλεξόπουλος.

Mάλιστα στο δημοσίευμα υπάρχει και αναφορά σε συγκεκριμένη συνομιλία του κ. Χατζηδάκη με στέλεχος της ΔΕΗ, η οποία αποκαλύπτει ότι το predator χρησιμοποιείτο από το Μαξίμου για να μην του ξεφύγει καμιά μπίζνα: «ο Κ. Χατζηδάκης ως υπουργός Ενέργειας στις 21 Νοεμβρίου 2020 έχει καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ του Μητσοτάκη να συνομιλεί με τον Π.Π., στέλεχος της ΔΕΗ…

…Αντικείμενο ενδιαφέροντος της συνομιλίας είναι η ‘’Σαρωνίδα’’ Φυσικά δεν εννοούσαν την περιοχή, αλλά το πρότζεκτ που αφορά τη Σαρωνίδα και έχει αποκληθεί ‘’μικρό Ελληνικό’’. Το φλέγον θέμα είναι ποιος θα υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρότζεκτ, δηλαδή ποιος επιχειρηματίας θα επωφεληθεί από αυτή την επένδυση σε συνθήκες fast track. Ως εκ θαύματος, ενάμιση μήνα μετά “ανασχηματίστηκε” και μεταπήδησε στο υπουργείο Εργασίας. Ο νοών νοείτω»

Με νέες αποκαλύψεις και ονόματα να ακολουθούν τις επόμενες μέρες, το ερώτημα πλέον είναι μέχρι πότε υπουργοί και διευθυντές εφημερίδων που « έφτυνε» το Μέγαρο Μαξίμου εισβάλλοντας στην προσωπική τους ζωή, θα παριστάνουν ότι ψιχαλίζει.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε