My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Η Αγιά Σοφιά δεν ανήκει…

…στα φασισταριά.

Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Όποιος δεν καταλαβαίνει την “μαυρίλα” της ντόπιας μουσουλμανοφαγίας που εκδηλώνεται με αφορμή το μεταναστευτικό παριστάνοντας τον “πατριωτισμό”, ας δει το δίδυμο αδερφάκι του: Την “μαυρίλα” του Ερντογαν όπως εκδηλώθηκε μέσα από την ιταμή πρόκληση για την Αγια Σοφια.

Αν η ισλαμοφαγία των ντόπιων είναι “πατριωτισμός”, τότε “πατριωτισμός” είναι και για τους Τούρκους η χριστιανοφαγία του Ερντογάν. Αν η ισλαμοφαγία των ντόπιων είναι “προστασία της πίστης” των Ελλήνων, τότε “προστασία της πίστης” των Τούρκων είναι και η χριστιανοφαγία του Ερντογάν.

Αλλά αν ό,τι πράττει ο Ερντογάν είναι φασισμός, προσβολή και αξιοποίηση της θρησκείας σε εργαλείο του εθνικισμού, τότε εξίσου φασισμός, προσβολή και αξιοποίηση της θρησκείας σε εργαλείο του εθνικισμού είναι ό,τι ποτίζει την “μαυρίλα” και από το απ’ εδω συγκοινωνούν δοχείο.

Δεν υπάρχει “καλός” φασισμός” ούτε άσπρη… μαυρίλα. Να, λοιπόν, γιατί ο φασισμός δεν συμψηφίζεται, δεν αντιπαλεύεται, δεν απαντιέται με φασισμό. Ο ένας φασισμός εκτρέφει τον άλλον φασισμό. Ο πόλεμος στον φασισμό δεν διεξάγεται με φασισμό. Διεξάγεται με πλατύ δημοκρατικό μέτωπο που αποκαλύπτει και ακυρωνει τη δράση του και με ταξικό αντικαπιταλιστικό αγώνα που τον ξεριζώνει από την ρίζα του.

Σημείωση: Διαβάστε την ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (λαμβάνοντας, μάλιστα, υπόψη σε πιο καθεστώς και υπό ποιες συνθήκες οι Τούρκοι κομμουνιστές διεξάγουν τον αγώνα τους και διατυπώνουν τις θέσεις τους):

“Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας υπερασπίστηκε και θα υπερασπίζεται να παραμείνει η Αγία Σοφία δημόσιο μουσείο, ως ένα από τα σημαντικότερα προστατευμένα ιστορικά μνημεία και ένα λαμπρό παράδειγμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Το να σταθούμε απέναντι σε κάθε παρέμβαση στη δομή του κτιρίου που θα πλήξει την πρωτοτυπία του αποτελεί συνεπώς οικουμενική ευθύνη”.

Άρθρο στο Facebook

Σχολιάστε