My Twitter Feed

23 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Η άσκηση της 71ης στη Νέα Σάντα

georgantas-karaoglouΣήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν οι δραστηριότητες της Hμέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών της Διακλαδικής Πολυεθνικής Άσκησης ¨CPX TALOS 2013¨ στην έδρα της Ταξιαρχίας στη Νέα Σάντα Κιλκίς, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του Επιτελείου του Σχηματισμού Μάχης της ΕΕ (HELBROC BATTLE GROUP).

Τις δραστηριότητες παρακολούθησε η στρατιωτική ηγεσία και το σύνολο των πολιτικών αρχών της περιοχής, μεταξύ των οποίων, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς κ. Αντώνιος Λιάπης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς κ. Αριστείδης Μαυρόπουλος και εκπρόσωποι του συνόλου των πολιτικών φορέων της περιοχής.

001Η στρατιωτική ηγεσία ήταν σύσσωμη: Παρόντες ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός κ. Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Τσέλιος, ενώ ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία του Βούλγαρου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού κ. Simeon Simeonov. Αντίστοιχα οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Κύπρου και της Ρουμανίας εκπροσωπήθηκαν από ανώτατους αξιωματικούς. Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό και από τις τέσσερις παραπάνω χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Ρουμανία). Τέλος, δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός ότι η εκδήλωση ήταν ανοικτή για τα ΜΜΕ, αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε το καλωσόρισμα του Διοικητή της Ταξιαρχίας Ταξίαρχου κ. Δημητρίου Μπίκου, ενημέρωση για την υπόψη άσκηση στο χώρο ενημερώσεων, όπου έλαβε χώρα και τηλεδιάσκεψη με το προϊστάμενο επιχειρησιακό Στρατηγείο του Σχηματισμού Μάχης, στη Λάρισα (ΟHQ), όπου χαιρετισμό απηύθυνε και ο Διοικητής του και Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστρατηγός κ. Χρήστος Μανωλάς. Ακολούθησε περιήγηση στους χώρους διεξαγωγής της άσκησης Επιτελείου καθώς και στο χώρο έκθεσης των οπλικών συστημάτων και μέσων της Ταξιαρχίας. Τέλος, η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με την επίδειξη εκκένωσης αμάχων από επικίνδυνη περιοχή με τη συνδρομή τμημάτων του HELBROC BATTLE GROUP.

elikoptero-71taxiarxiaΤο σενάριο της άσκησης ήταν το ακόλουθο:

Ο Σχηματισμός Μάχης HELBROC αφού αναπτύχθηκε στην υποθετική περιοχή επιχειρήσεων ως ειρηνευτική δύναμη, τέθηκε σε ετοιμότητα να αναλάβει αποστολές επίβλεψης κατάπαυσης του πυρός, προστασίας Ευρωπαίων πολιτών, επίβλεψη διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας και προστασίας αμάχων. Η αυξανόμενη ένταση στην περιοχή, σύμφωνα με το σενάριο, ανάγκασε την Ευρωπαϊκή Ένωση να οργανώσει την εκκένωση των Ευρωπαίων πολιτών. Ο Σχηματισμός Μάχης καθόρισε τους χώρους συγκέντρωσης πολιτών και προγραμμάτισε τη μεταφορά τους σε κοντινά αεροδρόμια για εκκένωση και επαναπατρισμό.

Στο πλαίσιο αυτού του σεναρίου παρουσιάστηκαν επεισόδια για προσέλευση πολιτών στο χώρο συγκέντρωσης και έλεγχο οχημάτων, συγκρότηση φάλαγγας για κίνηση και εκκένωση, ενέδρα και προσβολή της φάλαγγας από παραστρατιωτική οργάνωση. Ακολούθησε η ενέργεια του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης με ελικόπτερα  UH-1H και επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64, αερομεταφορά Ουλαμού Πυροβολικού με ελικόπτερο CH-47D, ταχεία ανάπτυξη και πυρά, αεροδιακομιδή με ελικόπτερο MEDEVAC, και τέλος εκκένωση των αμάχων από αέρος.

 Από δελτίο τύπου της 71ης Ταξιαρχίας

Η όλη δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αποκόμισε τα πολύ θετικά σχόλια τόσο της στρατιωτικής ηγεσίας όσο και των πολιτικών αρχών που την παρακολούθησαν.

Η Ταξιαρχία αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τις τοπικές αρχές, καθώς και την τοπική κοινωνία που την τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής της άσκησης, για την υποστήριξη και την υπομονή τους.

Σχολιάστε