My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Η άλλη οπτική για τα εγκαίνια

Με διαφορετικές οπτικές είδαν πολλοί τα χθεσινά εγκαίνια της Τρίτης Πτέρυγας του Νοσοκομείου Κιλκίς απ` τον Ευ. Βενιζέλο. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της κενροδεξιάς εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που κάνει λόγο για επικοινωνιακό σόου, ενώ αποκαλύπτει ότι πριν από την τελετή απομακρύνθηκε από την αστυνομία διαμερισματικός σύμβουλος του Κιλκίς, που ήθελε να εκφράσει τη διαμαρτυρία του στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. 

nosokomeio-001Διαβάστε το δημοσίευμα:

Επικοινωνιακό σόου με προεκλογικά χαρακτηριστικά έστησαν χτες στο Κιλκίς το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Θέλοντας να εκμεταλλευτούν τα εγκαίνια μιας πτέρυγας ενός νοσοκομείου που συζητιέται από το 1991 (!), στήθηκε ολόκληρη τελετή εγκαινίων της Γ΄ πτέρυγας του νοσοκομείου, την οποία εγκαινίασαν από κοινού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο «πράσινος» υφυπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος και καμιά πενηνταριά πασόκοι.

Το πιο κωμικοτραγικό στη χτεσινή τελετή, που ξεκίνησε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα στο Κιλκίς, είναι η προϊστορία της πτέρυγας. Πρωτοσχεδιάστηκε στις αρχές του 1990, όταν και για πρώτη φορά συζητήθηκε στην τότε διοίκηση του νοσοκομείου, στην οποία συμμετείχε ο Κώστας Κιλτίδης, το ρυθμιστικό του νοσοκομείου. Από τότε η πτέρυγα εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό «γιοφύρι της Αρτας».

Μπήκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 στο ΕΣΠΑ και πολύ βασανιστικά στο αυλάκι της κατασκευής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το νοσοκομείο επισκέφθηκε το 2006 ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός, επακολούθησε επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως υπουργού Υγείας, ενώ το πιο τραγελαφικό ήταν ότι η συγκεκριμένη πτέρυγα του νοσοκομείου είχε παραδοθεί από κτιριακής άποψης ήδη από το 2007! Ομως δεν λειτούργησε, γιατί δεν υπήρχε ο κατάλληλος εξοπλισμός, ενώ συνεχείς ήταν και οι ερωτήσεις στη Βουλή για τις καθυστερήσεις του έργου. Τελικά, εδώ και περίπου έναν χρόνο εγκαταστάθηκαν ο Τεχνητός Νεφρός και το Τμήμα Αιμοδοσίας αλλά όχι χειρουργεία…

Ετσι, χτες τα γέλια και τα πικρόχολα σχόλια για τα εγκαίνια της πτέρυγας ήταν πολλά στην εκδήλωση, που έγινε παρουσία του νέου υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Γεωργαντά αλλά και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων (υπήρχαν δύο κλούβες). Πριν από την τελετή, μάλιστα, απομακρύνθηκε από την αστυνομία διαμερισματικός σύμβουλος του Κιλκίς, που ήθελε να εκφράσει τη διαμαρτυρία του στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, με το γνωστό ύφος του, υποστήριξε ότι με τέτοια έργα «το κράτος αποδεικνύει ότι νοιάζεται για το Κιλκίς και ότι νοιάζεται για την περιφέρεια. Με τη σημερινή μας πράξη στηρίζουμε τον πολύπαθο τομέα της Υγείας. Πολλοί κατηγορούν το κράτος για τα πάντα. Την ίδια ώρα περιμένουν από το κράτος τα πάντα».

Σχολιάστε