My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Η άθλια ομηρεία

floridis panagiotisΤου Παναγιώτη Φλωρίδη.


Σε λίγες εβδομάδες μπροστά στα δύο δημαρχεία του νομού θα καταγραφεί μια εικόνα πρωτόγνωρη… Εκατόν ενενήντα έξι (ολογράφως) και ογδόντα οκτώ συμπολίτες μας το πρωί στις επτά θα παρουσιασθούν στα δύο δημαρχεία του νομού για να «πιάσουν δουλειά».

Κανονικά η είδηση θα έπρεπε να  καταγραφεί στις καλές κι αισιόδοξες.

Κοντά 300 συμπολίτες μας βρίσκουν μεροκάματο στο καταχείμωνο. Τί πιο ωραίο!

Η ιστορία όμως έχει κι άλλη μια όψη: αποτρόπαιη, κακή, απάνθρωπη. Αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν δουλειά για πέντε μήνες με πλήρη μισθοδοτική και ασφαλιστική κάλυψη. Και μετά, πάλι στην ανεργία, πάλι στην ανέχεια. Και στη θέση τους θα έλθουν άλλοι τόσοι. Κι αυτοί για πέντε μήνες. Και αυτοί θα προσέλθουν ένα πρωί στους δύο δήμους, ως να είναι μια  μαζική διαδήλωση.

Και την ίδια ώρα οι συμπολίτες τους που εργάζονται με “δίμηνα” ή “οχτάμηνα” θα ετοιμάζονται για αποχώρηση προς τη μαύρη ανεργία και πάλι. Κι αυτό το ατέλειωτο γαϊτανάκι θα καταγράφεται στα θετικά της κάθε κυβέρνησης. Οι χιλιάδες δηλαδή άνεργοι που βρίσκουν “δουλειά” καταγράφονται ως εργαζόμενοι και έτσι το ποσοστό της φοβερής ανεργίας στη χώρα μειώνεται.

Στο τέλος του τρέχοντος έτους οι άνεργοι στην Ελλάδα θα είναι λιγότεροι κατά 50.000! Και αυτό το χαλκευμένο και άθλιο στοιχείο, θα σταλεί στην Τρόικα, στη Μέρκελ, στον Γιούνκερ, ως επιτυχία των “μεταρρυθμίσεων” της χώρας. Και μ’ αυτό το στοιχείο οι κυβερνώντες “θα σκίσουν τα Μνημόνια”. Η εργασία, από βασική Συνταγματική υποχρέωση του κράτους προς τον πολίτη, θεωρείται πλέον ως ευεργεσία.

Ασφαλώς και δεν φταίνε οι δήμοι του νομού, ούτε της χώρας. Οι δήμοι του νομού δεν χρειάζονται 300 εργαζόμενους. Χρειάζονται 30-40-50 εργαζόμενους  για τις βασικές λειτουργίες τους. Εργαζόμενους όμως, και όχι ομήρους. Χρειάζονται ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό και όχι αναλώσιμους πολίτες-ψηφοφόρους μέχρι τις επόμενες εκλογές. Οι τριακόσιοι περίπου συμπολίτες μας που θα απασχοληθούν στο επόμενο πεντάμηνο θα είναι “εργαζόμενοι” μέχρι τις εκλογές τις ερχόμενης Ανοιξης. Και θα είναι αιχμάλωτοι είτε των υποσχέσεων της “τρέχουσας” κυβέρνησης είτε της επίδοξης. Και το κακό σήριαλ θα συνεχίζεται.

Υ.Γ. “Η εργασία απελευθερώνει τον άνθρωπο” έγραφε η γνωστή πινακίδα “υποδοχής” στο Νταχάου, στο Αουσβιτς, στο Μπέλσεν και στα άλλα ευαγή ιδρύματα του ναζισμού. Ηταν η πιο φοβερή φάρσα. στην ιστορία του ανθρώπινου γένους.

Τότε. Σήμερα;

Άρθρο στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε