My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ηταν όλα γραμμένα

floridis_panagΤου Παναγιώτη Φλωρίδη (ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ)

—————————————————————————————————————————————————————–Πριν από δύο χρόνια ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης προκάλεσε άθελά του, πολιτικό σεισμό: παραδέχθηκε δημοσίως ότι δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο.

Και μήπως το είχε διαβάσει κανείς απ’ όσους έπρεπε; Κανείς απολύτως. Η χώρα δια της κυβερνήσεως του Γ.Παπανδρέου συμπεριφέρθηκε όπως όλοι μας, όταν παίρναμε τα δάνεια, καταναλωτικά, διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, μετοχοδάνεια κλπ. Βάζαμε δηλαδή μια υπογραφή, βουτούσαμε το χρήμα ή την κάρτα και δρόμο. Κανείς δεν διάβαζε τα πίσω γράμματα της πολυσέλιδης σύμβασης. Κανείς δεν διάβαζε τα ψιλά γράμματα, τους επικίνδυνους όρους του δανείου.

Το ίδιος ακριβώς έκανε κι η πανικόβλητη χώρα δια της κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου-Γ. Παπακωνσταντίνου και λοιπών. Υπέγραψαν τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο το οποίο συνετάχθη από νομικό γραφείο στη Μ. Βρετανία αντί μιας ιλλιγγιώδους αμοιβής (ακούσθηκε μέχρι και το ποσό των 450 εκατ. ευρώ!).

Εκτοτε, όλα όσα συνέβησαν ήταν γραμμένα στο Μνημόνιο. Το ίδιο γραμμένα είναι κα αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Εξ αρχής ήταν γνωστό ότι η τριμερής ομάδα των δανειστών έχει ως πρώτη προτεραιότητα τη συρρίκνωση του Δημοσίου. Εξ αρχής ήταν γνωστό ότι μέχρι το 2016 δεν θα γίνουν προσλήψεις στο Δημόσιο. Και εξ αρχής ήταν γνωστό ότι μέχρι την 1-1-2013 θα πρέπει να απολυθούν από το Δημόσιο άνω των 100.000 εργαζομένων.

Και με το πρόσφατο Μεσοπρόθεσμο, που έφερε τις αποχωρήσεις, διαγραφές και άλλα τινά στην κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων, προβλέπεται ρητά ότι “κάθε φορά που το Πρόγραμμα θα παρουσιάζει απόκλιση, θα λαμβάνονται μέτρα”. Και την τελευταία τριετία απεδείχθη ότι τα μόνα «μέτρα» που ξέρουν να λαμβάνουν οι “κυβερνώντες” είναι οι νέοι φόροι, η μείωση μισθών και συντάξεων και φυσικά οι απολύσεις στο Δημόσιο, αφού στον ιδιωτικό Τομέα δεν έμεινε και τίποτε έμψυχο προς απόλυσιν.

Προς τί λοιπόν εκπλήσσονται σήμερα αιρετοί, εργαζόμενοι και κυρίως οι αρχισυνδικαλιστές; Ολοι αυτοί με πρωτοστάτες τους τελευταίους θα έπρεπε να έχουν κάνει εξ αρχής το Μνημόνιο “φύλλο και φτερό”. Για να ενημερώσουν την κοινωνία για τη λαίλαπα που έρχεται. Να φροντίσουν ώστε η ενημερωμένη κοινωνία να μην χωριστεί στα δυο, τρώγοντας τις σάρκες της. Να μην “ικανοποιούνται” δηλαδή οι δύστυχοι απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα, από το ίδιο κακό που βρήκε τους συναδέλφους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Να ενημερώσουν την κοινωνία ώστε να επιδιωχθεί μια άλλη συσπείρωση, μια άλλη πορεία, μια άλλη, εν τέλει, πολιτική ελίτ που θα διαχειρισθεί την δυσκολότερη περίοδο στην ιστορία της χώρας. Να βρει άλλους συμμάχους, με πρώτους και καλύτερους τους εσωτερικούς. Τους συμπολίτες του ο καθένας που η μοίρα προδιαγράφεται τραγικά κοινή και το μέλλον αβέβαιον.

Όλα ήταν γραμμένα στο οδυνηρό Μνημόνιο. Γι’ αυτό και οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες αιρετών και συνδικαλιστών είναι πλέον άκαιρες και δυστυχώς, κενές περιεχομένου.

Ουκέτι καιρός για δάκρυα. Μόνο για ταχεία αλλαγή πορείας, νοοτροπίας, πολιτικής, προσώπων.

Υ.Γ. Το μόνο που δεν ήταν γραμμένο στο Μνημόνιο ήταν η αξιοποίηση του Παπουτσή ως εκπροσώπου της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα. Αυτό, το περισσότερο “αλάτι στην πληγή” ενός κόσμου που έχασε τη δουλειά του, την περιουσία του, την αισιοδοξία του. Και έχει ως τελευταίο προπύργιο την αξιοπρέπειά του. Και δεν ανέχεται εν έτει 2013 άλλο φτύσιμο κατάμουτρα.

Σχολιάστε