My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ήλθαν για να μείνουν, είπαν στη συνέντευξη

eldorado-436x360Αποφασισμένη να μείνει στην Ελλάδα είναι η εταιρεία “Eldorado Gold”, διευκρίνισε σήμερα ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Εντουάρντο Μούρα, σε συνέντευξη Τύπου, στη Θεσσαλονίκη, αποδίδοντας σε παρανόηση από πλευράς δημοσιογράφων τα πρόσφατα σενάρια περί αποχώρησής της από την Ελλάδα.

“Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η εταιρεία σκέφτεται να φύγει”, ξεκαθάρισε, ενώ αναφερόμενος στις έντονες αντιδράσεις κατοίκων απέναντι στην επένδυση, ο κ.Μούρα επισήμανε ότι η εταιρεία “έχει πολλούς λόγους να πιστεύει ότι διαθέτει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των κατοίκων δήμου Αριστοτέλη”.

Απ` τη πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της “Ελληνικός Χρυσός”, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το θέμα της διαχείρισης της επένδυσης θα λυθεί με διαπολιτική σφραγίδα, ενώ ισχυρίστηκε ότι “η πολεμική ατμόσφαιρα στη Χαλκιδική είναι στην πραγματικότητα έκφραση ενός συστήματος που θέλει να επιβληθεί και δημιουργήθηκε αυτοφυώς από μια ομάδα ανθρώπων από όλες τις παρατάξεις”.

Πρόσθεσε ότι η μόνη έγνοια της εταιρείας είναι η αντιπαράθεση για την επένδυση να μη μεταφερθεί σε κοινωνικό επίπεδο και είπε χαρακτηριστικά: “Όσα κυάνια ή αρσενικά κι αν αφήναμε στον υδροφόρο ορίζοντα, σε πέντε-δέκα χρόνια θα περνούσαν, ενώ το δηλητήριο στην κοινωνία δεν θα περάσει ποτέ”!

Ερωτηθείς για το μεταλλείο στη Θράκη, ο Γιώργος Μαρκόπουλος, γενικός διευθυντής των Χρυσωρυχείων Θράκης, απάντησε:”Το θέμα της μελέτης για το Πέραμα, τεχνικά έχει λήξει. Πιστεύω ότι σε έναν-δύο μήνες θα έχουμε το τελικό ΟΚ”.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, έξω από το ξενοδοχείο όπου γινόταν, βρίσκονταν συγκεντρωμένοι κάτοικοι της Χαλκιδικής, που κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά της επένδυσης, καταγγέλλοντας σοβαρές επιπτώσεις σε φυσικό περιβάλλον και δημόσια υγεία. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώθηκε από το Συντονιστικό των Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου, έγινε υπό αισθητή παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Πηγή: Newsit.gr

Σχολιάστε