My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Ζουραρις και Μαρδας για τη κριση

Η ΤΕΧΝΗ και η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ διοργανώνουν εκδήλωση για τη κρίση με ομιλητές τον Δημήτριο Μάρδα, καθηγητή Οικονομικών του ΑΠΘ (‘’Κρίση: Εναλλακτικά σενάρια λύσεων’’) και τον Κώστα Ζουράρι, συγγραφέα και πολιτειολόγο (‘’Ο αφελληνισμός και η νέα Κατοχή’’). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στις 7 μμ., στην αίθουσα ‘’Μ. Ανδρόνικος’’ της ΤΕΧΝΗΣ.

Στο σχετικό δελτίο τύπου για την εκδήλωση αναφέρονται τα εξής:

Η κρίση, η οικονομική και κοινωνική φρίκη, σαν γάγγραινα, κατατρώει τα σωθικά του λαού μας. Το μόνο που ενδιαφέρει τους οικονομικούς και πολιτικούς αυθέντες του κόσμου είναι οι αριθμοί. Πνίγουν στους αριθμούς ανθρώπινα δράματα. «Βλέπουμε καθημερινά να απολύονται, άντρες και γυναίκες, μέσα σε μια αγορά εργασίας που μεταβάλλεται, συρρικνώνεται, γίνεται όλο και πιο φανταστική, μια αγορά από την οποία αυτοί οι άνθρωποι εξαρτώνται, από την οποία εξαρτάται η ζωή τους, ενώ εκείνη δεν εξαρτάται πια από αυτούς. Βλέπουμε ήδη, τόσο συχνά, ότι δεν τους προσλαμβάνουν πια καθόλου, δεν θα τους προσλάβουν ποτέ. Και τότε, ιδιαίτερα οι νέοι, φυτοζωούν μέσα σ΄ ένα τεράστιο κενό, που παρουσιάζεται σαν εξευτελιστικό και για το οποίο θεωρούνται υπεύθυνοι οι ίδιοι. Βλέπουμε πως, ξεκινώντας από εκεί, η ζωή τους κακοποιεί και η κοινωνία βοηθά να τους κακοποιεί. Βλέπουμε ότι πέρα από την εκμετάλλευση των ανθρώπων υπάρχει και κάτι χειρότερο: η απουσία οποιασδήποτε εκμετάλλευσης» (‘’Η οικονομική φρίκη’’, Βίβιαν Φόρεστερ, εκδ. ‘’Λιβάνη’’, σελ. 26).

Αυτό που προφητικά είχε γράψει, από το 1996 ακόμη, η Γαλλίδα συγγραφέας, συμβαίνει σήμερα στον τόπο μας. Για τις οικονομικές μαφίες που λυμαίνονται την πατρίδα μας ισχύει το ρητορικό ερώτημα που υποβάλλει η συγγραφέας: «είναι χρήσιμο να ζει κανείς, αν δεν είναι επικερδής για το κέρδος;». Το άλλο όμως ερώτημα, που ψιθυρίζουμε όλοι μας είναι, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να ξεφύγουμε από τη νέα Κατοχή και τον αφελληνισμό μας;

Στο τελευταίο ερώτημα καλούνται να απαντήσουν με τις εισηγήσεις τους οι καλεσμένοι της ΤΕΧΝΗΣ και της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Δημήτριος Μάρδας, καθηγητής Οικονομικών του ΑΠΘ (‘’Κρίση: Εναλλακτικά σενάρια λύσεων’’) και Κώστας Ζουράρις, συγγραφέας και πολιτειολόγος (‘’Ο αφελληνισμός και η νέα Κατοχή’’), την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012, στις 7 μμ., στην αίθουσα ‘’Μ. Ανδρόνικος’’ της ΤΕΧΝΗΣ.

Των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.”

 

Σχολιάστε