My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ζητούν σύσκεψη για Υγεία/Παιδεία

Με κοινή ανακοίνωσή τους, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς και ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς καλούν τα σωματεία και τους φορείς του νομού σε σύσκεψη σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία και την Παιδεία.

Με τίτλο “μπροστά οι δικές μας ανάγκες – δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλο το λαό”, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πανηγυρίζουν από το καλοκαίρι για το «τέλος των μνημονίων» και για την επιστροφή στην «κανονικότητα».

Ωστόσο, οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι, που έχουν ψηφίσει την τελευταία οχταετία, εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, και η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται εδώ.

Όλοι αυτοί οι νόμοι που μείωσαν μισθούς και συντάξεις, που αύξησαν την φορολογία στους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, στους συνταξιούχους, που μείωσαν τη χρηματοδότηση για την υγεία, την πρόνοια και την παιδεία, βρίσκονται ακόμα εδώ.

Όλοι αυτοί οι νόμοι που ενισχύθηκαν με περικοπές σε εργατικά δικαιώματα, με το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργίας, αλλά και με τους πλειστηριασμούς για χρέη ακόμα και 500 ευρώ προς τους Δήμους, βρίσκονται ακόμα εδώ.

Όλοι αυτοί οι νόμοι και άλλοι νέοι που έρχονται, θα βρίσκονται εδώ για πολλές δεκαετίες, γιατί αυτή είναι επιλογή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους και να αυξάνεται η κερδοφορία τους. Αυτή είναι εξάλλου η επιλογή και η πολιτική της ΕΕ και γι’ αυτό θα έχει λόγο και θα επιτηρεί την ελληνική οικονομία για τα επόμενα χρόνια.

Αυτή την «κανονικότητα» και το «τέλος των μνημονίων» τα ζούμε και εδώ στο Κιλκίς.

Η κατάσταση όχι μόνο δεν καλυτερεύει, όχι μόνο δεν υπάρχει προοπτική για αναπλήρωση όλων των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, αλλά χειροτερεύει.

Ειδικά σε κρίσιμους για τη ζωή και την καθημερινότητά μας τομείς, όπως της Υγείας και της Παιδείας.

Στα ζητήματα της ΥΓΕΙΑΣ η κατάσταση είναι πλέον οριακή. Ο νομός έχει 2 νοσοκομεία, αλλά υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς και σε προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και συχνά να απευθύνονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την τσέπη τους και για την υγεία τους. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η ύπαρξη ενός και μοναδικού αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Κιλκίς, ο οποίος όμως δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, γιατί δεν υπάρχει όλο το 24ωρο κατάλληλο ιατρικό προσωπικό. Μεγάλα είναι και τα προβλήματα με το κτιριακό των δύο Νοσοκομείων, όπου τα κτίρια είναι πολύ παλιά, απαιτείται συντήρηση, όπως απαιτείται και αντικατάσταση στον εξοπλισμό των δωματίων. Ενώ δεν πρέπει να προσπερνάται το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου προέρχεται από δωρεές και χορηγίες, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις τα οχήματα του ΕΚΑΒ. Επίσης, σε ότι αφορά το κομμάτι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σοβαρή είναι η κατάσταση με τα Αγροτικά Ιατρεία όπου με την έλλειψη εξοπλισμού λειτουργούν απλώς ως γραφεία συνταγογράφησης, καθώς και των «ανύπαρκτων» Κέντρων Υγείας στο νομό.

Στα ζητήματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ όσο και αν η κατάσταση προσπαθεί να καμουφλαριστεί και να παρουσιάζεται καλή, δεν μπορούν να κρυφτούν τα μεγάλα ποσά που ξοδεύουν οι γονείς από την πρώτη μέρα έναρξης του σχολικού έτους για την εκπαίδευση των παιδιών τους, από το Νηπιαγωγείο ακόμα. Δεν μπορούν να κρυφτούν τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα, που έχουν οδηγήσει τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και στη μεταφορά σχολείων και αιθουσών (όπως έγινε με το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς). Όπως δεν μπορούν να κρυφτούν και τα σοβαρά προβλήματα στη συντήρηση των κτιρίων. Ακόμα, τα υπεράριθμα τμήματα – κατά βάση στο Κιλκίς και στο Πολύκαστρο – και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς συμπληρώνουν το παζλ της υποτιθέμενης «κανονικότητας» στην εκπαίδευση. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεφύγει από κανέναν το γεγονός ότι και στο Κιλκίς και την Παιονία, δεν είναι λίγα τα βρέφη και τα νήπια έως τριών ετών που δεν πηγαίνουν σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που μένουν εκτός του εκπαιδευτικού συστήματος.

Η δραματική κατάσταση που ζει ο λαός του Κιλκίς δεν μπορεί να συνεχιστεί. Την ίδια ώρα που μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι θησαυρίζουν από τις φοροαπαλλαγές, τις κρατικές επιδοτήσεις και την απλήρωτη δουλειά, εμείς και οι οικογένειές μας ζούμε με πετσοκομμένα δικαιώματα. Το μέλλον το δικό μας, των παιδιών και των εγγονιών μας δεν μπορεί να είναι η μίζερη ζωή.

Οι συνταξιούχοι και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, μπορούμε μαζί με τους εργάτες των εργοστασίων του νομού, τους υπαλλήλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, τους φτωχούς αγρότες, τους άνεργους και τη νεολαία του τόπου, να αλλάξουμε την κατάσταση, παλεύοντας με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 Για το σκοπό αυτό καλούμε σε κοινή σύσκεψη τα σωματεία των εργατοϋπαλλήλων, τα σωματεία και τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών, φορείς του γυναικείου, του γονεϊκού, του φοιτητικού και του μαθητικού κινήματος, σωματεία και φορείς του αθλητισμού και του πολιτισμού, συνολικά το λαό του νομού,

με σκοπό να πάρουμε αποφάσεις και να οργανώσουμε τον αγώνα, που αφορά συνολικά τις ανάγκες του λαού του Κιλκίς, στην Υγεία και την Παιδεία,

την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, στις 6:00 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς,

διεκδικώντας:

             Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, με μόνιμη και πλήρους απασχόληση σχέση εργασίας.

             Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού για τη λειτουργία σε 24ωρη βάση του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Κιλκίς.

             Επισκευή και συντήρηση των κτιρίων των δύο Νοσοκομείων του νομού. Ανανέωση του εξοπλισμού των δωματίων.

             Αγροτικά Ιατρεία εξοπλισμένα με γιατρούς και εξοπλισμό ώστε να μπορούν να προσφέρουν ΠΦΥ.

             Δημιουργία Κέντρων Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για κάθε Δημοτική Ενότητα. 

             Πρόσληψη μόνιμου πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικού προσωπικού.

             Επισκευή και συντήρηση όλων των σχολικών κτιρίων του νομού. 

             Έλεγχος της αντισεισμικότητας και της στατικότητας όλων των σχολικών κτιρίων του νομού.

             Κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου, Νηπιαγωγείου, Γυμνασίου και Λυκείου στην πόλη του Κιλκίς και στο Πολύκαστρο.

             Ίδρυση Δημοτικών Παιδικών Σταθμών εκεί που υπάρχουν ανάγκες, όπως στην πόλη του Κιλκίς, στο Πολύκαστρο, στη Δημοτική Ενότητα Πικρολίμνης κ.α.

Σχολιάστε