My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Ζητούν βεβαιώσεις γι`αποφυγή μάσκας

Σχετικά με την έκδοση ιατρικών βεβαιώσεων σε πολίτες προκειμένου αυτοί να μην φοράνε προστατευτική μάσκα (!), ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η πανδημία από τον νέο κορωνοϊό συνεχίζεται, τόσο στην χώρα μας όσο και παγκοσμίως, με πολλές επιπτώσεις σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Λόγω των δυσμενών αυτών συνθηκών, επιβάλλεται η υπεύθυνη στάση από τους κρατικούς φορείς που διαχειρίζονται την πανδημία, αλλά είναι εξίσου απαραίτητη η υπευθυνότητα και σε ατομικό επίπεδο.

Πρόσφατα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι συμπολίτες μας να απευθύνονται σε ιδιώτες – κυρίως –  ιατρούς και να ζητούν από αυτούς την έκδοση ιατρικών πιστοποιητικών, που να βεβαιώνουν ότι πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα, ώστε να μην τηρήσουν την εφαρμογή του μέτρου της χρήσης μάσκας για την προφύλαξη από την COVID-19 ή να αποφύγουν την πληρωμή προστίμου όταν έχουν προβεί σε παράβαση.

Ελάχιστοι, ευτυχώς, συνάδελφοι υποκύπτουν στις πιέσεις των πολιτών και προχωρούν στην αδικαιολόγητη έκδοση τέτοιων βεβαιώσεων.

Αυτού του είδους οι τακτικές προσβάλλουν τον ιατρικό κόσμο, συντηρούν και επαυξάνουν θεωρίες συνωμοσίας και κάνουν τους πολίτες καχύποπτους απέναντι σε κάθε ιατρό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς συστήνει στα μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στην έκδοση βεβαιώσεων και να τις εκδίδουν μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο, τηρώντας τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.»

Σχολιάστε