My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ζητούμενο ένας καθαρός Αξιός

Θέματα που σχετίζονται με τα ύδατα του Αξιού κυριάρχησαν στη συνάντηση των δημάρχων Παιονίας και Γευγελή, που πραγματοποιήθηκε στη γειτονική πόλη της ΠΓΔΜ, στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας AQUA-M II.

Στα πλαίσια των επαφών, ο κ. Γκουντενούδης ανέφερε στον ομόλογό του, νέο δήμαρχο της Γευγελή Σάσο Πόσκωφ, τα περιστατικά μόλυνσης που είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν στον Αξιό με τη μεταφορά φερτών υλικών μέσω των υδάτων.

Από τη πλευρά του, ο δήμαρχος Γευγελή ξενάγησε τους φιλοξενούμενους του στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, στην περιοχή που εκτελούνται έργα για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Αξιού. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εοίσκεψη και σε μια ελληνικών συμφερόντων εταιρία παραγωγής ενδυμάτων, στην οποία εργάζονται 300 άτομα.

Το πρόγραμμα AQUA-M II, που υλοποιούν οι δήμοι Παιονίας, Γευγελή και Χαλκηδόνος, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επιχορηγείται καθ’ ολοκληρίαν από πόρους της Ε.Ε. και αφορά την ολιστική διαχείριση των υδάτινων πόρων σε διασυνοριακό επίπεδο με την προμήθεια εξοπλισμού για τον έλεγχο ποιότητας νερού αλλά και την βελτίωση του δικτύου ύδρευσης και του συστήματος διαχείρισης.

Στην επίσκεψή του στον γειτονικό δήμο ο κ. Γκουντενούδης συνοδεύονταν από τον γενικό γραμματέα του Δήμου Παιονίας Θεμιστοκλή Ανθρακίδη, ενώ παρόντες στη συνάντηση ήταν κι ο διευθυντής του Δήμου Γευγελή Κίρε Γιανίσλιεφ, καθώς και στελέχη των δύο δήμων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο δήμαρχοι παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου σε τοπικά ΜΜΕ της περιοχής.

Σχολιάστε