My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

Ζητά τη συντήρηση της ΠΑΘΕ

Στο θέμα της συντήρηση της ΠΑΘΕ αναφέρεται ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, με επιστολή του προς τους υπουργούς Μεταφορών και Μακεδονίας -Θράκης, καθώς και προς τον περιφερειάρχη Κ.Μ. και την Εγνατία ΑΕ.

patheΗ επιστολή με αφορμή το νέο θανατηφόρο δυστυχήμα στο ύψος του Άσπρου, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 23χρονου στρατιώτη, έχει ως εξής:

“Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή για άλλη μια φορά το τραγικό συμβάν του θανατηφόρου δυστυχήματος που συνέβη τις πρωινές ώρες της 22ης Σεπτεμβρίου στο 523ο χιλιόμετρο στην Νέα Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο ύψος του οικισμού Άσπρου, όπου 23χρονος στρατιώτης συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ. φορτηγό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, επανερχόμεθα στο θέμα της επικινδυνότητας του εν λόγω τμήματος της οδικής αρτηρίας της ΠΑΘΕ.

Το τμήμα της εθνικής οδού από τα Μάλγαρα μέχρι τον κόμβο Πολυκάστρου είναι το μοναδικό (εκτός των Τεμπών) στο οποίο υπάρχει αμφίδρομη κυκλοφορία. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις φθορές επί του οδοστρώματος λόγω της μη συντηρήσεως του αλλά και της συσκότισης που παρατηρείται σε αρκετά σημεία, το καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνο με συνέπεια να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές.

Το τμήμα αυτό της ΠΑΘΕ είναι ουσιαστικά η πύλη εισόδου της χώρας για περίπου 8.000.000 ανθρώπους από και προς το εξωτερικό. Η κίνηση ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο είναι ιδιαιτέρως αυξημένη αλλά και βεβαρυμμένη λόγω φορτηγών βαρέως τύπου. Την δε χειμερινή περίοδο λόγω της πυκνής ομίχλης, η οδήγηση καθίσταται ακόμη πιο δυσχερής.

Κύριε υπουργέ,

Εμείς ως δημοτική αρχή έχουμε επισημάνει πολλάκις, όπως αποδεικνύεται και με σχετικά έγγραφα, την ανάγκη να επισκευασθεί το εν λόγω τμήμα της εθνικής οδικής αρτηρίας καθώς η σχετική μελέτη είναι ήδη έτοιμη, απλά χρειάζεται επικαιροποίηση και απομένει η εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων  από εσάς.

Είναι άδικο να πληρώνουμε με ανθρώπινο αίμα την κωλυσιεργία ή την αβελτηρία της κρατικής μηχανής στην κύρια είσοδο της χώρας!

Σας καλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις δέουσες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσετε την ασφαλή κίνηση στο οδικό τμήμα που σας αναφέραμε για να μην θρηνήσουμε ποτέ ξανά θύματα.”

 

 

 

Σχολιάστε