My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ, οι αγρότες

agrotes-trakterΕκπρόσωποι των αγροτών πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη στην Αθήνα συνάντηση  με τον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα και τα αιτήματά τους. Ανάλογα με τα αποτελέσματα της συνάντησης, θα αποφασιστεί αν θα υπάρξουν κινητοποιήσεις και ποια μορφή θα έχουν.

Οι αγρότες ζητούν, μεταξύ άλλων, να ληφθεί μέριμνα για το μόνιμο, όπως το χαρακτηρίζουν, πρόβλημα των χαμηλών τιμών παραγωγού, να δρομολογηθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των αθρόων εισαγωγών, που πλήττουν τα εγχώρια αγροτικά προϊόντα και για τη μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά και να αποζημιωθούν για τις καταστροφές στην παραγωγή. Επίσης, διαμαρτύρονται για τις πρόσθετες επιβαρύνσεις, φορολογικές και άλλες, που, όπως υποστηρίζουν, συμπιέζουν περαιτέρω το αγροτικό εισόδημα, όπως οι υψηλές τιμές πετρελαίου, οι αυξήσεις των εισφορών ΟΓΑ και η κατάργηση των δώρων στις συντάξεις.

Εν τω μεταξύ, εκτός απ` τους αγρότες της Θεσσαλίας, αγωνιστικό ραντεβού έδωσαν στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό κι οι αγρότες της Ημαθίας, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εξοφληθεί για την περσινή παραγωγή ροδάκινου. Οι αγρότες, που διαμαρτύρονται και για τον νέο τρόπο φορολόγησής τους, προχωρούν με τα τρακτέρ τους σε συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας οδού μέχρι αύριο Πέμπτη. Ωστόσο, εάν δεν υπάρξει απάντηση στα αιτήματά τους, ενδέχεται να προχωρήσουν σε επ’ αόριστον αποκλεισμό.

 

 

Σχολιάστε