My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Εύζωνοι: Συνέχεια αποκλεισμού

Κλειστό παραμένει από χθες Δευτέρα το απόγευμα το τελωνείο των Ευζώνων, με τους αγρότες του νομού Κιλκίς και άλλων περιοχών της Κ. Μακεδονίας να έχουν καταλάβει τον κόμβο της Ειδομένης και τις παρακαμπτήριες οδούς.

«Εάν οι αστυνομικές δυνάμεις δεν εμποδίσουν τις επιπλέον δυνάμεις που περιμένουμε στο σημείο νωρίς το μεσημέρι, από το Νησέλι Αλεξάνδρειας, το Αιγίνιο Πιερίας και τη Χαλάστρα, σε ένδειξη καλής θέλησης θα δώσουμε στην κυκλοφορία ένα ρεύμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, προσθέτοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση οι συγκεντρωμένοι αγρότες είναι αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους.

Για το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση για να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις των αγροτών.

Κατά την διάρκεια της έντασης, που προκλήθηκε χθες όταν οι αγρότες διέσπασαν το μπλόκο της Αστυνομίας, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αγρότες, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε αστυνομικά οχήματα. Η ένταση σημειώθηκε στις 16:30, όταν πίσω από τρακτέρ βγήκαν περίπου 100 αγρότες με ξύλα στα χέρια σπάζοντας τον κλοιό των αστυνομικών, που εκείνη την ώρα άλλαζαν βάρδια.

Στο μεταξύ, παραμένει αισθητή η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων σε κάθε διασταύρωση του δρόμου Σερρών-Προμαχώνα αλλά και σε παρακαμπτήριες οδούς, προκειμένου να μην υλοποιηθούν τα σχέδια των συγκεντρωμένων αγροτών που επιχειρούν να προσεγγίσουν το τελωνείο.

Κλειστός από το απόγευμα της Δευτέρας και προς τις δύο κατευθύνσεις παραμένει ο κόμβος στα Πράσινα Φανάρια, πριν το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, από αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, που κάνουν λόγο για επ` αόριστον αποκλεισμό. Τα οχήματα εκτρέπονται από τη διασταύρωση του ΙΚΕΑ και την αερογέφυρα Θέρμης.

Στο Δερβένι παρατάσσουν σήμερα τρακτέρ αγρότες από το Λαγκαδά, αλλά δεν υπάρχει πρόθεση προς το παρόν για αποκλεισμό του δρόμου.

 

Σχολιάστε