My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εφορεία: «Η Αρχαιολογία στην Οθόνη»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων  Κιλκίς συμμετέχει στην εβδομάδα δράσης για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με θέμα « Η Αρχαιολογία στην Οθόνη» και διοργανώνει τις εξής δράσεις:

  • Στις 12.4.2019 υποδεχόμαστε στον Αρχαιολογικό Χώρο του Παλατιανού,τους μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του 1ου Λυκείου Κιλκίς όπου μετά την περιήγηση στην αρχαία πόλη θα  παρακολουθήσουμε τις ταινίες:

Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου στο Κιλκίς, από τα χαρακώματα των μαχών …στα σκάμματα των ανασκαφών, μια παραγωγή της ΕΦ.Α Κιλκίς

Πτυχές του Μακεδονικού Μετώπου στο Κιλκίς, Αρχαιολογία των χαρακωμάτων και τόποι Μνήμης, μία συνεργασία της ΕΦ.Α Κιλκίς με την Περιφερειακή Ενότητα  Κιλκίς

-Το  σπότ  παραγωγής του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

  • Την Παρασκευή  19.4.2019για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  θα πραγματοποιηθεί  προβολή της ταινίας «Φύλακες του Χρόνου» διάρκειας 60 λεπτών, παραγωγής IDEEFIXEPRODUCTIONS, σε σκηνοθεσία Μ. Μάντα. Επτά φύλακες αρχαιολογικών Χώρων της Ελλάδας. Ένα οδοιπορικό στους αρχαιολογικούς χώρους μέσα από τις δικές τους μνήμες και μαρτυρίες, πέρα από τα πλαίσια της καθαρά επιστημονικής τεκμηρίωσης. Μια απόπειρα καταγραφής της δικής τους ματιάς πάνω στην ιστορία που διατρέχει τον χρόνο για να γίνει βίωμα και παραμύθι που περνά από γενιά σε γενιά. Στη συνέχεια  στον κήπο του Μουσείου θα υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Αρχαιολόγοι σε δράση»
  • Την ίδια μέρα στις 20.00 μ.μ. στον πολυχώρο της Μακεδονικής- Καλλιτεχνικής Εταιρίας «Τέχνη» (25ης Μαρτίου 20- Κιλκίς)προβολή της ταινίας «Η αρχαιολόγος», παραγωγής   FaliroHouseκαι  σκηνοθεσίας Κ. Τσακίρη.  Πρόκειται για την τελευταία μάχη της καριέρας της αρχαιολόγου Γεωργίας Καραμήτρου με σκοπό να σώσει ότι μπορεί από έναν μεγάλο αρχαιολογικό χώρο που θα χαθεί για πάντα στο βυθό μιας τεχνητής λίμνης.
Σχολιάστε