My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Ευθύνη κυβέρνησης κι εργοδοσίας

“Για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται σε χώρους δουλειάς, ευθύνη φέρουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία”, υπογραμμίζει η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της για το λοκ-ντάουν στην ΠΕ Κιλκίς.

Blood sample with respiratory coronavirus positive

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε σχέση με την εξάπλωση κρουσμάτων κορωνοιού στην περιοχή και η απόφαση της Κυβέρνησης για “λοκ ντάουν” στους νομούς Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας ένα πράγμα αποδεικνύουν περίτρανα, που ακόμα και ο κάθε καλοπροαίρετος δεν μπορεί πια να το αρνηθεί.

H πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού με όρους «κόστους – οφέλους», όχι μόνο δεν μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του αλλά είναι και επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια του τη ζωή. Κυριολεκτικά η κυβέρνηση “τζογάρει” την υγεία εργαζομένων, μαθητών, εκπαιδευτικών. Μέρα με τη μέρα τα γεγονότα και τα κρούσματα που πολλαπλασιάζονται, αποδεικνύουν περίτρανα το παραπάνω.

Για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται σε χώρους δουλειάς, ευθύνη φέρουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία. Γιατί ακόμα και σήμερα, δεν έχουν πάρει μέτρα για την ουσιαστική διενέργεια μαζικών εργαστηριακών ελέγχων σε εργασιακούς χώρους, ως ένα στοιχειώδες μέτρο για την προστασία της ζωής των εργαζομένων και την προληπτική δράση μπροστά στην έξαρση της πανδημίας.

Για αυτή την κατάσταση προειδοποιούσαν τόσο το ΚΚΕ όσο και δεκάδες εργατικά σωματεία εδώ και καιρό και ζητούσαν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Από ότι αποδεικνύεται από την ίδια τη ζωή, δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέχρι και σήμερα, ή τα όσα μέτρα τηρούνται είναι ελλιπή και αποσπασματικά.

Η κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια ρότα της επικοινωνιακής διαχείρισης της κρίσης έχοντας ως κυρίαρχο ιδεολόγημα την επίκληση της ατομικής ευθύνης, προσπαθώντας να αποποιηθεί την ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων.

Καλά θα κάνουν να πάψουν να κουνάνε το δάχτυλο στο λαό και να του επιρρίπτουν ευθύνες για συμμόρφωση. Αυτοί είναι που πρέπει να συμμορφωθούν και είναι στο χέρι των εργαζομένων με την πάλη τους να τους το επιβάλλουν.

Απαιτούμε άμεσα.

  • Δωρεάν τεστ για τους εργαζομένους με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους. Να υπάρξουν έλεγχοι κρουσμάτων που αποσιωπώνται από την εργοδοσία. Το πρωτόκολλο υγείας να μην γίνεται λάστιχο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Να γίνουν άμεσα προληπτικά τεστ στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς στη Γουμένισσα, λόγω του αριθμού των κρουσμάτων στην περιοχή. Τα προληπτικά τεστ να επαναλαμβάνονται τακτικά σε κάθε σχολείο (σε μαθητές-εκπαιδευτικούς) στο νομό.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας. Να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ που προβλέπει το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Κιλκίς,
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Νομό, κάλυψη των κενών με ιατρούς και νοσηλευτές όλων των ειδικοτήτων στα Κέντρα Υγείας Πολυκάστρου και Δροσάτου.”

Σχολιάστε