My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ερώτηση ΚΚΕ για πλημμύρες σε Κιλκίς

plimmyresΜε θέμα τις εκτεταμένες ζημιές στο νομό Κιλκίς “εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και την απουσία αντιπλημμυρικών έργων”, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, υπογραμμίζοντας τα εξής: 

Σοβαρά ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή της Π.Ε. Κιλκίς, εξαιτίας έντονων βροχών, καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων, που διήρκησαν περίπου δέκα μέρες στα τέλη του Φλεβάρη 2013.

Λόγω της απουσίας των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, «γέμισαν» νερό τα ποτάμια, οι παραπόταμοι και τα ρέματα, αρκετά μάλιστα υπερχείλισαν προκαλώντας ζημιές σε έργα υποδομής (γέφυρες, αναχώματα, κράσπεδα), αγροτική οδοποιία, καλλιέργειες και κτίρια. Επίσης κινδύνεψαν και ανθρώπινες ζωές από τα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ παρουσιάστηκε δυσκολία πρόσβασης σε ορισμένες περιοχές.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι εξαιτίας της υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού, διακόπηκε η συγκοινωνία στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Λαοδικινού, όπου  η Άνω και Κάτω Ποταμιά δεν επικοινωνούσαν επειδή καλύφθηκε από νερά η χαμηλή γέφυρα μεταξύ τους. Το ίδιο συνέβη και στη χαμηλή γέφυρα του παραπόταμου του Γαλλικού, στο δρόμο Ευκαρπίας – Γερακαριού.

Λόγω της υπερχείλισης του ίδιου παραπόταμου όλο το μήκος της διαδρομής γέμισε νερά, προκαλώντας προβλήματα σε ένα σημείο της «ζεύξης» του Κεντρικού με την επαρχιακή οδό Κιλκίς – Μαυροπλαγιάς – Θεοδωρίου Σερρών.

Η παραπάνω κατάσταση αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες διαχρονικά όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ όπως και της Τοπικής Διοίκησης. Παρά τις υποσχέσεις, που έχουν κατά καιρούς δώσει, δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, ενώ αρκούνται σε κάποιες επιμέρους αποκαταστάσεις, για τις οποίες πληρώνουν αδρά οι κάτοικοι της περιοχής, μέχρι να έρθει η επόμενη βροχόπτωση.

Επειδή τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των ανθρώπων, των καλλιεργειών, των δασών και του περιβάλλοντος,

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

  • Την έγκαιρη και ολοκληρωμένη καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν.
  • Να αποζημιωθούν άμεσα για το σύνολο των ζημιών, όλοι όσοι επλήγησαν καθώς και για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών
  • Να κατασκευαστούν και να συντηρηθούν όλα τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.”

 

Σχολιάστε