My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Ερώτηση ΚΙΝΑΛ για τη 4η ΥΠΕ

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα την κατάσταση του προσωπικού των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και των ΤΟΜΥ της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.), κατέθεσαν από το Κίνημα Αλλαγής ο τομεάρχης υγείας Ανδ. Πουλάς, οι βουλευτές – μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Γεωρ. Φραγγίδης και Μπ. Μπουρχάν, ο γραμματέας της ΚΟ Βασ. Κεγκέρογλου και οι βουλευτές ΙλχάνΑχμέτ, Χαρά Κεφαλίδου και Απ. Πάνας.

Οι βουλευτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων εκπροσωπούν νομούς που ανήκουν στην αρμοδιότητα της 4ης Υ.ΠΕ. (όπως ο νομός Κιλκίς), επεσήμαναν την καθοριστική συμβολή του δημόσιου συστήματος υγείας στην πανδημία του κορωνοϊού, η οποία έγινε αφορμή να έρθουν στην επιφάνεια οι τεράστιες και χρόνιες ελλείψεις σε πάσης φύσεως υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας αστικού (ΠΕΔΥ) και περιφερειακού τύπου και στις ΤΟΜΥ της χώρας. Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα καλύπτει τις ελλείψεις αυτές με προχειρότητες, «μπαλώματα» και υποσχέσεις για προσλήψεις προσωπικού, που παραμένουν λόγια του αέρα.

Επίσης, τόνισαν ότι το ΕΣΥ χρειάζεται άμεσα να ανασυγκροτηθεί και να ενισχυθεί με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό. Αυτό προϋποθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα περιλαμβάνει αρχικά την καταγραφή των ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με βάση τα οργανογράμματα των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας αστικού (ΠΕΔΥ)  και περιφερειακού τύπου, των ΤΟΜΥ και των ΥΠΕ.

Παραθέτοντας στοιχεία που αποδεικνύουν τις ελλείψεις σε προσωπικό και εστιάζοντας στην περίπτωση της 4ης Υ.ΠΕ., οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής θέτουν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Υπουργό Υγείας, που αφορούν στον αριθμό των θέσεων υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού σε όλες τις δομές υγείας της 4ης Υ.ΠΕ. και στο σχεδιασμό που έχει κάνει η κυβέρνηση για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των δομών. Επιπλέον, ζητούν από τον Υπουργό να καταθέσει το σύνολο των εγγράφων και στοιχείων σχετικά με το ανωτέρω θέμα για την 4η ΥΠΕ, ανά  Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας αστικού (ΠΕΔΥ) και περιφερειακού τύπου και ΤΟΜΥ, προς ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αντίστοιχες Ερωτήσεις και Α.Κ.Ε. κατατέθηκαν από το Κίνημα Αλλαγής προς τον Υπουργό Υγείας και για τις υπόλοιπες υγειονομικές περιφέρειες της χώρας.

Δελτίο τύπου από Γ. Φραγγίδη

Σχολιάστε