My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ερώτηση ΚΙΝΑΛ για Νοσοκομείο

Με θέμα «προβλήματα Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς» οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (Λάρισας) και Βασίλης Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας την ακόλουθη ερώτηση:

“Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι το πρόβλημα της αποεπένδυσης και στο χώρο της υγείας είναι πολύ σοβαρό. Η παλαιότητα των κτηριακών υποδομών είναι δεδομένη.

Ελάχιστες παρεμβάσεις (και αυτές από ιδιωτική πρωτοβουλία) έχουν γίνει τόσο σε κτήρια όσο και σε εξοπλισμούς τα τελευταία χρόνια. Στις 9 Νοεμβρίου 2018 κατέρρευσε το ταβάνι στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 κατέρρευσε για δεύτερη φορά σε μια πενταετία η οροφή του δωματίου που λειτουργεί το Κέντρο Δηλητηριάσεων στο Νοσοκομείο Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού, το 2017 τραυματίστηκε ειδικευόμενος γιατρός, όταν υποχώρησε η κουπαστή μιας σκάλας του Νοσοκομείου Ελπίς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς, το Σάββατο 26/01/2019 κατέρρευσε πλάκα ψευδοροφής δίπλα σε νοσηλευόμενο ασθενή στο Νοσοκομείο Κιλκίς.

Το περιστατικό συνέβη σε τμήμα της Α’ πτέρυγας (κατασκευής 1937) και από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Στην ίδια πτέρυγα έπεσε μεγάλο κομμάτι σοβά σε θάλαμο ασθενών και σε διάδρομο διπλανής κλινικής.

Εκτός από τους θαλάμους του 1ου ορόφου, παρατηρήθηκε πτώση σοβάδων και στα μπαλκόνια του ισογείου. Ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, παρόλο που υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου των διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου από την 04/11/2016, σύμφωνα με την οποία το κτήριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.

Επιπλέον, το Νοσοκομείο Κιλκίς για το σύνολο των κτηριακών του εγκαταστάσεων δεν διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας, καθώς έχει λήξει πριν χρόνια.

Ακόμα, οι ανελκυστήρες ατόμων δεν διαθέτουν πιστοποίηση, στην ηλεκτρική εγκατάσταση μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες και η υπέργεια δεξαμενή υγρού οξυγόνου της κεντρικής παροχής του νοσοκομείου και διάφορες φιάλες ιατρικών αερίων βρίσκονται εκτεθειμένες στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε άλλους κίνδυνους (φωτιά, πρόσκρουση οχήματος, δολιοφθορά), ενώ απέχουν μόλις δύο μέτρα από το κτήριο των Τ.Ε.Π..

Επειδή η ασφάλεια των ασθενών, των συνοδών και των εργαζομένων οφείλει να είναι αυτονόητα η προτεραιότητα του υπουργείου,

Επειδή λόγω παλαιότητας των κτηρίων επιβάλλεται άμεσα έλεγχος στατικής επάρκειας,

Επειδή τόσο το Σωματείο Εργαζομένων όσο και η ΠΟΕΔΗΝ έχουν εις μάτην επανειλημμένα αναδείξει τα προβλήματα,

ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Δεδομένου ότι τα προβλήματα έχουν επανειλημμένα περιέλθει σε γνώση σας, γιατί δεν έχετε ήδη φροντίσει να υπάρξει συντήρηση των εγκαταστάσεων και αποκατάσταση των βλαβών στο Νοσοκομείο του Κιλκίς, τη στιγμή που κινδυνεύουν πλέον ασθενείς, συνοδοί και εργαζόμενοι;
  2. Θα προβείτε και πότε στη συντήρηση των κτηριακών υποδομών, την αποκατάσταση των βλαβών, την έκδοση πιστοποιητικού ενεργητικής πυροπροστασίας και σε κάθε άλλη απαραίτητη ενέργεια προς την ασφάλεια των ασθενών, των συνοδών και των εργαζομένων;”

 

Σχολιάστε