My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ερώτηση ΕΛ.ΛΥ. για Νοσοκομείο Κιλκίς

Με θέμα «συνθήκες προβληματικές στο νοσοκομείο του Κιλκίς», ο πρόεδρος της ΕΛ.ΛΥ. Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια, την ακόλουθη ερώτηση:

“Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο του Κιλκίς, καθώς, όπως μας ενημερώνουν γιατροί και νοσηλευτές, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε εξοπλισμό, εν μέσω της πανδημίας του ιού «COVID-19». Στοιχεία, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναφέρουν ότι, το κεντρικό σύστημα οξυγόνου δεν λειτουργεί και υποστηρίζεται από φορητές φιάλες, ενώ νοσηλεύονται 56 ασθενείς που έχουν ανάγκη τις σχετικές υποδομές εισπνοών, δύο εκ των οποίων διασωληνωμένοι, χωρίς υποστήριξη από Μονάδα Εντατικής Θεραπείας! Το δε τμήμα που υποστηρίζει τις εισπνοές οξυγόνου, όπως λένε, στήθηκε μέσα σε 6 ώρες, χωρίς να υπάρχουν οι φιάλες οξυγόνου. Αναδεικνύοντας τις ελλείψεις σε μέσα προστασίας για το προσωπικό, οι υγειονομικοί καταγγέλλουν ότι δεν έχουν στη διάθεσή τους ειδικές στολές σε όλες τις βάρδιες, ούτε μάσκες υψηλής προστασίας. Επίσης, πολλά μέλη του προσωπικού έχουν αρρωστήσει με τη νόσο του κορωνοϊού, εξ’ αιτίας της έλλειψης μέσων προστασίας. Αρκετές φορές, δε, μας ενημερώνουν ότι τα μέλη του υγειονομικού προσωπικού αναγκάζονται να φορούν μαύρες σακούλες σκουπιδιών στα πόδια τους, ως μέσο υγειονομικής προστασίας, αντί για ποδονάρια.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να ενισχύσετε άμεσα το νοσοκομείο στο Κιλκίς, τόσο με το απαραίτητο σε αριθμό και ειδικότητες ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και με τον απαραίτητο ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό;”

Σχολιάστε