My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ερώτηση ΕΛΛΥ για drones από Κιλκίς

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Αμύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελόπουλος και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Χήτας, σχετικά με την ενίσχυση της εγχώριας κατασκευής drones.

“Η ερώτηση εστιάζει στην διερεύνηση των περιθωρίων συνεργασίας με την εταιρεία κατασκευής ενός πρωτοποριακού για τα διεθνή δεδομένα αερο-οχήματος που εδρεύει στο Κιλκίς, με στόχο την ενίσχυση σε επιχειρησιακό επίπεδο τόσο των ενόπλων δυνάμεων όσο και των σωμάτων ασφαλείας”, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΛΥ.

Η ερώτηση:

Στο Κιλκίς δραστηριοποιείται εταιρεία κατασκευής, ενός πρωτοποριακού για τα διεθνή δεδομένα αερο-οχήματος (drone), σχεδιασμένου από το Εργαστήριο Μηχα­ νικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών, του Α.Π.Θ. και έχει προγραμματισθεί για χρήση σε ανθρω­ πι­ ­ στικές αποστολές. Η λειτουργία ενός τέτοιου εργοστασίου, όπως το ανωτέρω, στην πλήρως απο­ βιο­ μη­ χανοποιημένη χώρα μας, αποτελεί ελπίδα για την ανάκαμψή της και ακτίνα φωτός για την έξοδό μας από το οικονομικό τέλμα. Η εγχώρια όμως αυτή εταιρεία αγαθών υψηλής τεχνολογίας, όπως και άλλες, έχουν την ανάγκη της συνεργασίας και της στήριξης της κυβερνήσεως για να ανα­ πτυχθούν περαιτέρω και ιδιαίτερα, σε τομείς υψηλής τεχνολογίας, στις οποίες ο διεθνής ανταγωνισμός είναι τεράστιος, ενισχύοντας, παράλληλα, την πολύπαθη ελ­ ληνική οικονομία.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε, κατόπιν των ανωτέρω, να διερευνήσετε το περιθώριο συνεργασίας με την ανωτέρω βιομηχανική μονάδα, σε βραχυπρόθεσμη προοπτική, προς ενίσχυση σε επιχειρησιακό επίπεδο, τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας;

Σχολιάστε