My Twitter Feed

28 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το ΕΚΚ για την εργατική 1η Μάη -

Τετάρτη, 27 Απριλίου, 2022

SOS κτηνοτρόφων του Ν. Κιλκίς! -

Τρίτη, 26 Απριλίου, 2022

Μεγάλη επένδυση στο Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Απριλίου, 2022

Η αποκλιμάκωση έγινε θεαματική! -

Τρίτη, 26 Απριλίου, 2022

Νερό από Μπέλλες στις Μουριές -

Παρασκευή, 22 Απριλίου, 2022

Υποψήφιοι για τη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ -

Πέμπτη, 21 Απριλίου, 2022

Ξεκινά υπογειοποίηση σε Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Απριλίου, 2022

Τα απίστευτα ενός αγώνα θρίλερ! -

Τρίτη, 19 Απριλίου, 2022

Ερώτηση για αποκατάσταση του Φρουρίου

Eρώτηση με θέμα «αποκατάσταση βυζαντινού φρουρίου Γυναικόκαστρου Κιλκίς» κατέθεσε στις 18 Απριλίου στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Η ερώτηση:

«Φρούριο καρτερώτατον (απόρθητο)» (κατά τον αυτοκράτορα Ιωάννη Καντακουζηνό) της συμβασιλεύουσας Θεσσαλονίκης και «Ακρόπολη του Κιλκίς» αποτελούσε κατά τον 14ο αι. το βυζαντινό φρούριο του Γυναικόκαστρου Κιλκίς. Το φρούριο του Γυναικόκαστρου δέσποζε σε ύψωμα 10 χιλιόμετρα ΝΔ. της πόλης του Κιλκίς, σε περιοχή κατοικημένη από την Εποχή του Σιδήρου. Κατασκευάστηκε από τον Ανδρόνικο Γ΄ Παλαιολόγο και η ονομασία του υποδήλωνε πως ήταν τόσο ισχυρό, ώστε ήταν αρκετή μια γυναικεία φρουρά για την υπεράσπισή του. Η στρατηγική θέση του Γυναικοκάστρου ήταν τέτοια που εκτιμήθηκε και κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς στα τείχη του στήθηκε πολυβόλο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως προβείτε στη σταδιακή αποκατάσταση του φρουρίου του Γυναικόκαστρου Κιλκίς, προκειμένου να ανακτήσει, ως ένα βαθμό, τη χαμένη του αίγλη και παράλληλα να αναδειχθεί περαιτέρω ως τουριστικός προορισμός, ο οποίος θα προκαλεί δέος στον επισκέπτη του και ταυτόχρονα εικόνες ηρωικής μεσαιωνικής εποχής;

Σχολιάστε