My Twitter Feed

9 Μαρτίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ανησυχία από τα 11 νέα κρούσματα -

Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Η κοινωνική προστασία στη Παιονία -

Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Φήμες για κλειστά σχολεία -

Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

“Απέτυχαν με την πανδημία” -

Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Για τις συνοριακές διελεύσεις -

Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Διαμαρτυρία στους Ευζώνους -

Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Γιατί το “όχι” στα φωτοβολταϊκά -

Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Να μη συρρικνωθούν τα ΕΛΤΑ -

Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Ερώτηση για άνιση μεταχείριση ασθενών

21 βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Ε. Αγαθοπούλου, βουλεύτριας Κιλκίς και αν. τομεάρχισσας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα την άνιση μεταχείριση και το διαχωρισμό στην περίθαλψη ασθενών βάσει εθνικότητας.

Αφορμή για την ερώτηση των βουλευτών/τριών του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών για το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Στα δημοσιεύματα αποκαλύφθηκε έγγραφο του Διοικητή που διαχωρίζει τους ασθενείς σε «ντόπιους και μετανάστες», με συγκεκριμένη ποσόστωση εξυπηρέτησης, καθώς και περιστατικό νεαρού μετανάστη που κατέληξε μετά από άρνηση εισόδου στο νοσοκομείο.

Το θέμα δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού και επανέρχεται στη δημοσιότητα μετά από πρόσφατη παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Σε αυτό το πλαίσιο ερωτάται ο Υπουργός για τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης καθώς και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποκατάσταση της ισότιμης πρόσβασης όλων των ασθενών στο νοσοκομείο. Τέλος, καλείται να λάβει περαιτέρω μέτρα προκειμένου να προληφθούν και να αποτραπούν ανάλογες ρατσιστικές πρακτικές στις υπόλοιπες δομές του συστήματος υγείας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης ΕΔΩ

Σχολιάστε