My Twitter Feed

8 Νοεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σιωνίδης εναντίον διοικητή ΓΝΓ! -

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου, 2021

Το χειρότερο Σ/Κ της πανδημίας! -

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου, 2021

Η συνάντηση φίλων Γ. Παπανδρέου -

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου, 2021

Νέα μέτρα για είσοδο σε υπηρεσίες -

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου, 2021

Άφαντοι ακόμα, 37 καθηγητές -

Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, 2021

Συνάντηση για τον Γ. Παπανδρέου -

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, 2021

Κορωνοϊός: 90 τα νέα κρούσματα -

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, 2021

Δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό -

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, 2021

Ερώτηση Βελόπουλου για συγκοινωνία

Με θέμα «ελλιπής συγκοινωνία σε περιοχές των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας», o πρόεδρος της ΕΛ.ΛΥ. Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε στη Βουλή την ακόλουθη ερώτηση:

“Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων της Π.Ε. Κιλκίς, οι Δημότες των οικισμών των Δήμων του Κιλκίς και της Παιονίας αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα, που άπτονται της ελλιπούς κυκλοφοριακής σύνδεσης των οικισμών, χωριών και κωμοπόλεων των ομώνυμων Δήμων. Οι συγκοινωνίες (αστικές και υπεραστικές) έχουν συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό από την χρονική περίοδο του πρώτου κύματος της «πανδημίας», που κάποιες περιοχές, ακόμη και τώρα, δεν έχουν κανένα δρομολόγιο ή στην καλύτερη περίπτωση, έχουν ένα την εβδομάδα. Συνέπεια της κατάστασης που επικρατεί είναι κλάδοι εργαζομένων, ηλικιωμένοι, στελέχη σωμάτων ασφαλείας, μαθητές κλπ να είναι εξαναγκασμένοι, αντί της χρήσης των δημοσίων μέσων μετακίνησης να χρησιμοποιούν ίδια μέσα μεταφοράς, προς κοντινούς προορισμούς εντός των ορίων των άνω αναφερομένων Δήμων, από οικισμούς του Δήμου Κιλκίς προς Δήμο Παιονίας και αντίστροφα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό από πλευράς οικονομικής επιβάρυνσής τους. Επιπρόσθετα, παρατηρείται αναντιστοιχία μεταξύ των υφισταμένων δρομολογίων «προς» και «από» Θεσσαλονίκη έναντι των υφιστάμενων προ της έναρξης της «πανδημίας».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να αυξήσετε την συχνότητα συγκοινωνιακής σύνδεσης (αστικής και υπεραστικής) στους άνω αναφερόμενους ακριτικούς Δήμους του Κιλκίς και της Παιονίας και να την επαναφέρετε στα προ ενάρξεως της «πανδημίας» δεδομένα;”

Σχολιάστε