My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Ερωτηση για σεισμοπληκτους Δυτ. Μακεδονιας

Την διευκόλυνση των σεισμοπλήκτων της Δυτ. Μακεδονίας, ζητά μ` ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο βουλευτής του νομού μας, Κ. Κιλτίδης. Στην ερώτησή του αναφέρει τα εξής:

 Στους σεισμόπληκτους κατοίκους των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία την δεκαετία του 1990 επλήγη από ισχυρούς καταστρεπτικούς σεισμούς, εγκρίθηκαν προς αποκατάστασή τους, χαμηλότοκα δάνεια από τράπεζες με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Το ύψος του ποσού που χορηγήθηκε, ανήρχετο έως 34.000€ ανά σεισμόπληκτο κάτοικο. Από αυτό έχει μέχρι σήμερα εξοφληθεί το μεγαλύτερο μέρος, υπολειπομένου ποσού περίπου 5-6000€.

Γνωρίζουμε όλοι, κύριε Υπουργέ, ότι η κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, έχει φέρει τους συμπατριώτες μας στα κατώτατα όρια αντοχής τους και τους οδηγεί σε απόγνωση και εξαθλίωση, καθώς βλέπουν να γίνεται όλο και δυσκολότερη η αντιμετώπιση των καθημερινών τους προβλημάτων. Εξάλλου το φάσμα της ολοένα αυξανόμενης ανεργίας δεν τους επιτρέπει ίχνος αισιοδοξίας. Εν όψει όλων αυτών, κύριε Υπουργέ, επιβάλλεται με οποιοδήποτε τρόπο να διευκολυνθούν οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι πλέον αδυνατούν να προχωρήσουν στην ολοσχερή εξόφληση των δανείων τους.

Γι΄ αυτό Κύριε Υπουργέ, ερωτάσθε:

   –  Προτίθεσθε να εξετάσετε το ενδεχόμενο κατάπτωσης των εγγυήσεων του Δημοσίου, που δόθηκαν στις τράπεζες, για την χορήγηση των δανείων στους σεισμόπληκτους κατοίκους των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας, υπέρ αυτών, προκειμένου να απαλλαγούν από το βάρος της καταβολής του ποσού που υπολείπεται;”

Σχολιάστε