My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ερχονται απ` το Υπουργειο για μεταλλεια

 

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν δυο ενημερωτικές ημερίδες για τα μεταλλεία, στους ισάριθμους δήμους του νομού, με βασικούς εισηγητές στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Αυτό ανακοίνωσε σε σύσκεψη με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων του πρώην δήμου Κρουσίων, χθες Τρίτη 31 Ιανουαρίου, ο αντιπεριφερειάρχης  Κιλκίς.

Ο κ. Γκουντενούδης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης εκπροσώπων του νομού στο αρμόδιο Υπουργείο στην Αθήνα, με τον Υφυπουργό κ. Γ. Μανιάτη και υπηρεσιακούς παράγοντες, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει καμιά μεταλλευτική διαδικασία χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας.

Στη σύσκεψη τονίσθηκε η ανάγκη για πληρέστερη ενημέρωση για το μείζον ζήτημα της πιθανής εξορυκτικής διαδικασίας. Προς την κατεύθυνση αυτή ο αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε ότι

Από πλευράς των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας την απαραίτητη ενημέρωση πραγματοποίησε ο κ. Δημ. Πατσούρας από τη Δ/νση Ανάπτυξης, ο οποίος περιέγραψε την όλη διαδικασία από τη στιγμή που ο διεθνής διαγωνισμός αποδειχθεί γόνιμος. Ο κ. Πατσούρας διευκρίνισε ότι από την ώρα της κατακύρωσης του διαγωνισμού σε πλειοδότη επενδυτή, θα ακολουθήσει τουλάχιστον πενταετής διαδικασία γεωλογικών ερευνών για τον εντοπισμό κοιτασμάτων μέσω της μεθόδου τω ειδικών γεωτρήσεων για την αποκομιδή και τον έλεγχο των ευρημάτων με τη γνωστή μέθοδο του “καρότου”.

 Στη σύσκεψη ήταν παρόντες οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Π. Θωμαΐδης, Αν. Βεργίδης και Χρ. Ανθρακίδης, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Μ. Αναστασιάδης και από τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων οι κ. Λαζ. Καραπαναγιωτίδης πρόεδρος Αγ. Μάρκου, Γ. Κουπουρτιάδης πρόεδρος Αντιγόνειας, Στ. Κριτσιάνης πρόεδρος Βάθης, Ιω. Σιδηρόπουλος πρόεδρος Γερακαριού, Ν. Ανδρεάδης πρόεδρος Ευκαρπίας, Αθ. Κουρπαλατίδης πρόεδρος Κ. Θεοδωρακίων, Γ. Αρναουτίδης πρόεδρος Κεντρικού, Γ. Μαυροκεφαλίδης πρόεδρος Κοιλαδίου, Σ. Πουρσανίδης πρόεδρος Ποντοκερασιάς, Αλ. Σημαιοφορίδης πρόεδρος Τερπύλλου, Φ. Καρυπίδης πρόεδρος Τριποτάμου και Π. Γραματικόπουλος πρόεδρος Φύσκας.

Σχολιάστε