My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΡΤ, ενημέρωση και δημοκρατία

DSC09152Μια εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στο μικρό υπαίθριο θεατράκι της Πλατείας Δημαρχείου, στο Κιλκίς. Την διοργάνωσε η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», με θέμα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Εισηγητές ήταν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3, Παντελής Σαββίδης και Απόστολος Λυκεσάς, καθώς κι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου, ενώ συντονιστής ήταν ο συνάδελφος Γιώργος Περπερίδης.

Τόσο οι εισηγήσεις, όσο κι οι τοποθετήσεις πολλών απ` τους 50 περίπου συμμετέχοντες στην εκδήλωση, χαρακτηρίστηκαν από υψηλού επιπέδου DSC09154προβληματισμό και κατάθεση απόψεων γύρω απ` το τεράστιο θέμα δημοκρατίας που τέθηκε με την προσπάθεια φίμωσης της ΕΡΤ, την καταστροφική πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα, το εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας κα.

Η εκδήλωση άνοιξε με την τοποθέτηση της κ. Αγαθοπούλου, η οποία περιέγραψε το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινήθηκε η απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ, καθώς και οι μνημονιακές πολιτικές που ακολουθούν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις. «Η επίθεση ενάντια στις ζωές των ανθρώπων και στα δημοκρατικά τους δικαιώματα, δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί», κατέληξε η βουλευτής του νομού μας.

DSC09156Με λογοτεχνικές αναφορές στο έργο του Φρανς Κάφκα, προσπάθησε να περιγράψει τον παραλογισμό που βιώνουμε μέσα σ` ένα σκοτεινό περιβάλλον γραφειοκρατίας και κρατικής επιβολής, ο κ. Λυκεσάς. Καταθέτοντας τις προσωπικές του εμπειρίες για τον τρόπο που βιώθηκε στη περίπτωση της ΕΡΤ το σοκ της εξόδου στην ανεργία, ο ραδιοφωνικός παραγωγός της ΕΡΤ3 ήταν εξαιρετικά καυστικός, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του διαλόγου που αναπτύχθηκε, για όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ και στο τόπο μας.

Τέλος, ο Αξιουπολίτης στη καταγωγή, Π. Σαββίδης, απέδωσε τα κοσμογονικών διαστάσεων φαινόμενα που συμβαίνουν στη χώρα, σ` ένα καλά σχεδιασμένο πρότζεκτ επιβολής σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην απουσία ουσιαστικής αντίδρασης εντός της παραλυμένης από φόβο κι ανασφάλεια χώρας. «Έπαψα να πιστεύω στη θέληση των ανθρώπων ν` αντιστέκονται. Δεν ζητώ συμπαράσταση από κανέναν, δεν επιθυμώ τον οίκτο», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
2 Σχόλια to “ΕΡΤ, ενημέρωση και δημοκρατία”
  1. Ο/Η Ναπολέων Ζέρβας λέει:

    Oλοι οι πολιτες του Κιλκις ειναι υπερ της ΕΡΤ, το βλεπω στις εικονες 20-30 ατομα ΜΟΝΟ……..

  2. Ο/Η sittingbull λέει:

    Ήταν πραγματικά μια πολύ ενδιαφέρουσα και περιεκτική εκδήλωση. Εκείνη η τοποθέτηση που έδωσε την αφορμή να ανέβει η θερμοκρασία ήταν του κ. Ρούλη που με πολύ απλό τρόπο έθεσε τους εργαζόμενους προ των ευθυνών τους όταν τους είπε: “που ήταν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια και ζητούν τώρα την συμπαράστασή μας”. Αν και απαντήθηκε απο αρκετούς και ικανοποιητικά, πιστεύω ότι αυτή η τοποθέτηση πάει ακόμη παραπέρα και απο εκεί που φαντάστηκε ο ερωτών. Γιατί μ’αυτήν την τοποθέτηση θίχτηκε ακριβώς το θέμα των εργατικών σωματείων, των συνδικαλιστών αλλά και όλων των εργαζομένων που μένουν περιχαρακωμένοι στα του οίκου τους. Δηλαδή ουσιαστικά ότι πλέον οι εργατικοί αγώνες και διεκδικήσεις με τους τρόπους που τους γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια έχουν πραγματικά τελειώσει. Όπως είπε και ο Φιλήμονας ήρθε η εποχή να συγκροτήσουμε απο την αρχή τους ορισμούς να επαναδιατυπώσουμε τις έννοιες και τα νοήματα. Τί σημαίνει πραγματικά συνδικαλισμός, τι σημαίνει εργατικός αγώνας, πώς δίνεται σήμερα ένας εργατικός αγώνας, με τι μέσα και με ποιες στοχεύσεις? Κατά την γνώμη μου πλέον η μόνη επιλογή απο τους εργαζόμενους είναι να δώσουν σε κάθε αγώνα τους πολιτικό περιεχόμενο, να ανοιχθούν στην κοινωνία και να διατυπώσουν απο την αρχή το ερώτημα, έστω και του στενού εργασιακού τους περιβάλλοντος, για το ποιες κοινωνικές δομές επιθυμούμε. Δηλαδή να θέσουμε το ερώτημα και το πρόταγμα της αληθινής της αυθεντικής δημοκρατίας.
    Υ.Γ. Και μια και ο λόγος για δημοκρατία να αναφέρω μια φράση του Γεράσιμου Λυκιαρδόπουλου (που φυσικά και γνωρίζουμε) γι’αυτήν: ” Τι δημοκρατία είναι αυτή που μας λένε ότι έχουμε, όταν με την πρώτη ευκαιρία, για να προστατευθεί, αυτοαναστέλλεται ! “. Όπως γίνεται δηλ. σήμερα.

Σχολιάστε