My Twitter Feed

13 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Ερημοποίηση νομού σε υποδομές” -

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, 2021

Επίσκεψη Μηταράκη σε Ν. Καβάλα -

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, 2021

Διαμαρτυρία εργαζομένων Υγείας -

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, 2021

Αδικημένα πάντα τα μικρά χωριά -

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, 2021

“Μπερδεύουν ΔΕΘ με φιέστες” -

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, 2021

Ερώτηση ΚΚΕ για τα ολιγομελή -

Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Γ. Γεωργαντάς στη Περιφέρεια -

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου, 2021

Κλιμάκιο ΝΔ στον δήμαρχο Κιλκίς -

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου, 2021

“Ερημοποίηση νομού σε υποδομές”

Για «διάθεση κοινόχρηστων εκτάσεων και ερημοποίηση σε υποδομές» κάνει λόγο ο Κώστας Κιλτίδης, τασσόμενος προφανώς κατά της άκριτης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, ενώ συγχαίρει το Δήμο Κιλκίς για τη στάση του στο όλο θέμα.

Ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής επαναλαμβάνει ότι “επί δώδεκα χρόνια έχει αφεθεί ο νομός στα σκοτάδια και στην ανυπαρξία γεωργικών υποδομών” και δηλώνει ότι ενώνω την φωνή του “για την σωτηρία της αγροτοκτηνοτροφικής προοπτικής του νομού μας”.

Η σχετική δήλωση του κ. Κιλτίδη έχει ως εξής:

“Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, επικροτώ την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Κιλκίς και των υπηρεσιακών παραγόντων στην διοίκηση της Π.Ε. Κιλκίς, για το μείζον ζήτημα των κοινόχρηστων εκτάσεων.

Σήκωσα το ανάστημά μου και το θυμίζω, για τις μεταλλευτικές ζώνες (Χρυσός) και προχώρησα τον προγραμματισμό για τις Γεωργικές Υποδομές στον Νομό μας το 2008. Σήμερα διαπιστώνουμε, ότι επί οκτώ χρόνια στο πρόγραμμα 2014-2020 έγινε μόνο ένας αγροτικός δρόμος στον Νομό και εξαφανίστηκε κάθε επικαιροποίηση μελέτης (πλην της φωτεινής εξαίρεσης των δασικών υπηρεσιών) για την κατασκευή υποδομών και ιδίως φράγματα.

Τώρα, θέλουν τις κοινόχρηστες εκτάσεις, εν ονόματι της πρασινοκαραμέλας στην ενέργεια. Επί δώδεκα χρόνια έχει αφεθεί ο Νομός στα σκοτάδια και στην ανυπαρξία γεωργικών υποδομών.

Στην αρχή μεταλλευτικές ζώνες εν ονόματι μιας ψευδεπίγραφης ανάπτυξης και τώρα κοινόχρηστες εκτάσεις, εν ονόματι μιας στρεβλής ενεργειακής πολιτικής. Κατά τα λοιπά, κομπορρημονούν οι αδαείς της πολιτικής για εδαφοκλιματική συνθήκη στη χώρα μας και τον Γεωργοδιατροφικό τομέα.

Συγχαίρω ανυπόκριτα όσους αντιδρούν τεκμηριωμένα και ουσιαστικά για τα αυτονόητα στον Νομό μας. Ενώνω την φωνή μου και τις όποιες δυνάμεις μου, για την σωτηρία της αγροτοκτηνοτροφικής προοπτικής του Νομού μας. Σ’ αυτήν την υπόθεση δεν χωρούν ιδιοτέλειες και συναλλαγές, ούτε ουδέτεροι και απέχοντες.

Υπάρχει η γνώση, υπάρχουν οι λύσεις, αν οι θεσμικοί φορείς ενώσουν τις δυνάμεις τους. Οι ευθύνες μας είναι βαρύτατες, έναντι της ιστορίας και του μέλλοντος του Νομού μας.”

Σχολιάστε