My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Επιτυχία “δια χειρός ανθρώπων”

Με επιτυχία πέρα από κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Δια χειρός ανθρώπων” στις 9.6.2017 καθώς και οι πρώτες ημέρες του ταξιδιού της με κιλκισιώτες καλλιτέχνες και δημιουργούς, που οργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής, γεγονός που οδηγεί το Δήμο Κιλκίς στη σκέψη να γίνει θεσμός.

Πολύς ήταν ο κόσμος που παραβρέθηκε για να θαυμάσει, να επαινέσει, να ξεναγηθεί στην πραγματικά αξιόλογη δουλειά των καλλιτεχνών και δημιουργών της πόλης. Δημιουργίες με ευαισθησία, φαντασία και άποψη, δημιουργίες μοντέρνες , χρηστικές αλλά και νοσταλγικές.

Μα πάνω από όλα με μεράκι και αγάπη. Κοσμήματα, ντεκουπάζ, σαπούνια, κρέμες, κούκλες, διακοσμητικά, πλεκτά ή πίνακες ζωγραφικής, όλα τα εκθέματα απηχούν τη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει το χειροποίητο. Σε μια εποχή που το απόλυτα τυποποιημένο και βιομηχανοποιημένο προιόν κυριαρχεί, η παραγωγή είναι μαζική και η πίστη σε αξίες οπισθοχωρεί, οτιδήποτε χειροποίητο αναδεικνύει την αξία της μοναδικότητας και αποτελεί κατάθεση ψυχής, ταλέντου και συναισθημάτων.

Αυτό που ξεχώρισε στην έκθεση είναι οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι που με πάθος, χαμόγελο και ζεστασιά υποστηρίζουν τις δημιουργίες τους.

Οι άνθρωποι που αγαπούν αυτό που κάνουν και με υπερηφάνεια το εκθέτουν.

Γι αυτό μην διστάζετε. Δημιουργείστε. Εκφραστείτε.

Η έκθεση καθημερινά λειτουργεί από τις 11.00 έως τις 13.30 και από τις 18.30 έως τις 21.00 και ήδη την έχουν επισκεφθεί πάνω από 600 άτομα.

Θα διαρκέσει έως και τις 20 Ιουνίου 2017.

Οι συμμετέχοντες δημιουργοί είναι: Κούλα Φωτιάδου, Γεωργία Γιαλετζή, Γεωργία Λιλίτσα, Αγγελική Αντωνιάδου, Σοφία Κεσίδου, Δάφνη Παπαδοπούλου, Ελισάβετ Καλφοπούλου, Σοράγια Σημαντήρη, Σταυρούλα Γιακουμή, Όλγα Παπαδοπούλου, Σοφία Κωνσταντινίδου, Κατερίνα Λημνιού, Κωνσταντίνα Κουκουγιάννη, Δέσποινα Κοσμίδου, Μάγδα Αγαλιώτη, Δέσποινα Κατσηκάρη, Ελένη Ιωαννίδου, Ελευθερία Τζόρα-Αυγιτίδου, Σοφία Δάτση, Σοφία Χαραλαμπίδου, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Ευτυχία Πεταλά, Ελένη Κοτανίδου, Μακρίνα Λαβδά, Μαρία Κασιού, Μαρία Παπαδοπούλου, Όλγα Παπαδοπούλου, 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς και Εσπερινό Γυμνάσιο.

Σχολιάστε