My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΤΕΙ: Επιτροπή για να γίνει ΑΕΙ

Επιτροπή η οποία θα διερευνήσει το θέμα της συνένωσης ΤΕΙ για τη δημιουργία ενός Πανεπιστημίου στη Κ. Μακεδονία, συγκροτεί το Υπουργείο Παιδείας. Στην Επιτροπή θα μετέχουν τρία μέλη από κάθε ενδιαφερόμενο ίδρυμα, δηλαδή το ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας (πρώην Σερρών), το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (πρώην Καβάλας) και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αυτό γνωστοποίησε ο πρύτανης του ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας, καθηγητής Δημήτρης Χασάπης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα serresbomb.gr. Πρόσθεσε δε ότι τα τμήματα που ανήκουν στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και βρίσκονται στο Κιλκίς και την Κατερίνη θα συνεχίσουν να αποτελούν τμήματα του ΤΕΙ.

“Το τι μπορεί να προκύψει στο πλαίσιο των συζητήσεων είναι άγνωστο αλλά διαφαίνεται πως τα τρία αυτά ιδρύματα θα αποτελέσουν ένα πανεπιστήμιο ενιαίο, στο οποίο θα ανήκουν”, είπε ο κ. Χασάπης.

Σύμφωνα με τον πρύτανη, ο προϋπολογισμός του ΤΕΙ είναι πολύ στενός. “Τα χρήματα δεν φθάνουν και περιοριζόμαστε στο να συντηρούμε μετά βίας αυτά τα οποία έχουμε. Αν ζητήσει κάποιος να οργανώσει ένα καινούργιο ερευνητικό εργαστήριο, το οποίο θα χρειαστεί σοβαρό εξοπλισμό, θέλει πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ. Τα χρήματα αυτά δεν μπορεί να τα βρει από πουθενά”, τόνισε.

Όσο για το διδακτικό προσωπικό, ο κ. Χασάπης είπε ότι θα γίνουν γύρω στις δέκα προσλήψεις αλλά για να μπορεί να λειτουργεί το ΤΕΙ κανονικά θα ήθελε μαζί με τους 84 τακτικούς καθηγητές που διαθέτει, άλλους τόσους!

 

Σχολιάστε