My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Επιτελικός για τη Κάρτα Πολίτη

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπέυθυνος Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, θα έχει κομβικό ρόλο σε σχέση με την μείωση του αριθμού των εγγράφων και των διαδικασιών που απαιτούνται στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικές αλλαγές αναμένονται ως το τέλους του χρόνου, με απώτερο στόχο την δημιουργία της κάρτας του πολίτη –ψηφιακής ταυτότητας.

Κομβικός σε αυτό το εγχείρημα θα είναι ο ρόλος του νεοσύστατου Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με πρώτο στόχο τη κατάργηση πλήθους διαδικασιών και εγγράφων που απαιτούνται για 270 αδειοδοτήσεις (σ.σ. όπως για παράδειγμα την άδεια μικροπωλητή).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του aftodioikisi.gr, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προτίθεται να καθιερώσει την αυτόματη παροχή ΑΜΚΑ με τη γέννηση (εγγραφή στο Δημοτολόγιο).

Παράλληλα στόχος είναι να προχωρήσει πλήρως η ψηφιοποίηση του εργασιακού βίου των ασφαλισμένων, αλλά και να γίνουν ενιαία τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για μια συναλλαγή πολίτη -επιχείρησης με το Δημόσιο.

Τέλος, στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργίας μιας κεντρικής πύλης εξυπηρέτησης του πολίτη όπως η ermis (http://ekep.ermis.gov.gr) των ΚΕΠ, στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι μέσω της κάρτας του πολίτη -ψηφιακής ταυτότητας.

Σχολιάστε