My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Επισχεσεις και καταληψεις στο Νοσοκομειο Κιλκις

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς, που ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, δημιούργησαν το πρωί κάποια ένταση όταν εμφανίστηκε στο χώρο του Ιδρύματος ένα περιπολικό της Αστυνομίας, ενώ παράλληλα υπήρχαν φήμες για παρέμβαση του εισαγγελέα μετά από σχετικό αίτημα της διοίκησης. Ωστόσο, τέτοια εξέλιξη δεν υπήρξε, ενώ κι οι αστυνομικοί αποχώρησαν άμεσα καθότι διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν εκεί, αφού η κινητοποίηση εξελίσσεται με απόλυτη τάξη.

Ποιος είναι, τελικά, ο χαρακτήρας των κινητοποιήσεων; Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε:

* Επίσχεση εργασίας για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών (νυχτερινά, απογευματινά, αργίες) από το Σεπτέμβριο του 2011.

* Κατάληψη της γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών (όχι στην είσπραξη των 5 ευρώ)

* Κατάληψη του Γραφείου Διοίκησης για έλεγχο των εισερχομένων εγγράφων που αφορούν την εφεδρεία , απολύσεις προσωπικού και κλείσιμο κλινικών. 

Την σχετική απόφαση έλαβαν οι εργαζόμενοι ομόφωνα στη δεύτερη κατά σειρά Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, με θέματα τις συνθήκες  που επικρατούν στο Νοσοκομείο, τη μη καταβολή των δεδουλευμένων και την ψήφιση του νέου μνημονίου,  που κύρια θίγει τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

Πριν λίγο οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν έξω απ` τα εξωτερικά ιατρεία νέα συνέλευση, προκειμένου να ληφθούν μέτρα περιφρούρησης της κινητοποίησης και παραπέρα γνωστοποίησής της στη τοπική κοινωνία. Νέα συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη πορεία της κινητοποίησης.

Όπως διαβεβαιώνουν οι εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης  θα εξασφαλίσουν “την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών και των νοσηλευομένων ασθενών”.

Με σημερινές δηλώσεις του, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Πασχάλης Μασούρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των εργαζομένων. Εξ` άλλου, η ταμίας του σωματείου, Νόπη Παπαδοπούλου, ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι δεν θέτουν θέμα

αυτοδιαχείρισης του Ιδρύματος, ούτε τέθηκε από κανέναν  το συγκεκριμένο θέμα. “Εμείς δεν θέλουμε να διοικήσουμε, θέλουμε καλή και χρηστή διοίκηση, και κυρίως διεκδικούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας”, μας είπε.

Απ` τη πλευρά της, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΝΙΚ), Λέτα Ζωτάκη,  δήλωσε στο ΚΙΛΚΙΣ24 ότι η κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του Νοσοκομείου δεν σημαίνει αυτοδιαχείρηση αλλά αυτοδιοίκηση του Ιδρύματος, προκειμένου να ελεγχθούν λειτουργίες οι οποίες μπορεί ν` αποβούν σε βάρος του Νοσοκομείου και των εργαζομένων.

Όσο για τον διοικητή του Νοσοκομείου, Γρηγόρης Χατζησάββας, δήλωσε στο ΚΙΛΚΙΣ24 ότι το πρόβλημα της πληρωμής των δεδουλευμένων θα λυθεί εντός των προσεχών ημερών, με βάση σχετική ενημέρωση που του έγινε αρμοδίως. Γι` αυτό και χαρακτήρισε βιαστική την κινητοποίηση, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι θα `πρεπε να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή για μερικές μέρες. “Το θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό και ισχύει για όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας”, μας είπε.

Παρ` όλη την κατάληψη των γραφείων της διοίκησης, ο κ. Χατζησάββας ήταν κανονικά στο γραφείο του, διαβεβαιώνοντάς μας ότι όλα τα έγγραφα που ενδιαφέρουν τους εργαζόμενους γνωστοποιούνται έτσι κι αλλιώς σ` αυτούς, οπότε το ίδιο θα γίνεται και κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Πάντως, η γενική εντύπωση που αποκομίζει ο επισκέπτης του Νοσοκομείου είναι ότι όλα λειτουργούν όπως  πάντα, και το μόνο που δείχνει ότι στο Ίδρυμα εξελίσεται μια κινητοποίηση είναι τα πανό που έχουν αναρτηθεί και τα διάφορα “πηγαδάκια” όπου οι εργαζόμενοι αλλά και επισκέπτες συζητούν θέματα που σχετίζονται με την κινητοποίηση, τη λειτουργεία του Νοσοκομείου, την Υγεία κλπ.

Άλλα αιτήματα

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου διεκδικούν, επίσης:

1)  Αναβάθμιση του Δημοσίου χαρακτήρα της Υγείας  με την επαρκή χρηματοδότηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, με την πάταξη της διαπλοκής και της παραοικονομίας στις προμήθειες, με την στελέχωση των διοικητικών υπηρεσιών με εξειδικευμένο και επαρκή προσωπικό.

2)    Όχι στην υποβάθμιση του ΓΕΝ. Νοσοκομείου Κιλκίς ( υποστελέχωση ιατρικού και λοιπού προσωπικού, ελλείψεις υλικών, πετρελαίου θέρμανσης κ.α.)

3)   Ανατροπή του μισθολογίου πείνας με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών.4)   Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας (ιδιωτικά συνεργεία κτλ.) ).Όχι στις απολύσεις όχι στην εφεδρεία στα νοσοκομεία. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.5)   Άμεση ένταξη των υγειονομικών  στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και καταβολή του επιδόματος.

6)   Άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων για το 2011. Επαρκή χρηματοδότηση για τις πρόσθετες αμοιβές του 2012.

7)    Όχι στις συγχωνεύσεις κλινικών –  Νοσοκομείων.

 

Ανακοίνωση

Μ` αφορμή την κινητοποίηση, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Αγαπητοί συμπολίτες

Η κυβέρνηση και η ΤΡΟΪΚΑ έχουν εξαπολύσει λυσσώδη επίθεση στην κοινωνία με σκοπό να κάμψουν το φρόνημα της και στο Δημόσιο προκειμένου να το πλήξουν και να ΜΕΙΩΣΟΥΝ  τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ  και τις υπηρεσίες. Απο αυτήν την πολιτική δεν εξαιρείται και ο ευαίσθητος χώρος της ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΚΑΒ.                                                                                                                                                                                  Οι εργαζόμενοι στο ΓΕΝ. Νοσοκομείο Κιλκίς βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ κινητοποιήσεις για να περιφρουρήσουμε και να διευρύνουμε τα ευαίσθητα αυτά ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, με αναβάθμιση τωμ Παρεχόμενων Υπηρεσιών στον πολίτη, τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας αλλά και την βελτίωση  των συνθηκών εργασίας.                                                                                                                                                                                                                   Οι συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων και των Μονάδων Πρόνοιας, η εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, το  πάγωμα των προσλήψεων Νοσηλευτικού – Ιατρικού – Παραϊατρικού  και Λοιπού Προσωπικού είναι ενταγμένη στη λογική της σταδιακής υποβάθμισης, απαξίωσης και διάλυσης του 

ΕΣΥ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ η πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας σε περίοδο οικονομικής κρίσης, σε όποιον την έχει ανάγκη, ανεξάρτητα απο την οικονομική του δυνατότητα και την ασφαλιστική του κατάσταση.

 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ  κομμάτι – κομμάτι η λειτουργία της Υγείας – Πρόνοιας στους ιδιώτες.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ  στις ασφαλιστικές Εταιρείες και ΕΣΥ πολίτη με ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ  να νοσηλεύεσαι στο ΡΑΝΤΖΟ και στο διάδρομο

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΜΕΙ στο κράτος η υποχρέωση της παροχής υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας σε όλους όσους την έχουν ανάγκη.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, με προσωπικό γιατρό για όλους, με γιατρούς εργασίας σε κάθε εργασιακό χώρο, με γιατρούς Δημόσιας Υγεία, με σχολιάτρους, με πρόληψη και φροντίδα υγείας για όλα τα παιδιά, τους 

ηλικιωμένους, στους ανήμπορους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ Νοσοκομεία όπου με αξιοπρέπεια θα αντιμετωπίζονται τα προβλήματα υγείας οποιουδήποτε προσέρχονται σε αυτά.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ και η εκβίαση των πολιτών απο κάποιες μειοψηφίες επίορκων γιατρών που εκμεταλλεύονται τον πόνο και την ασθένεια.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ οι εργαζόμενοι ικανοποιητικές συνθήκες δουλειάς με ασφάλεια και αξιοπρεπείες αμοιβές ανάλογα με το αγαθό που υπηρετούν.

  • Η απαξίωση, η υποβάθμιση και η εξαθλίωση δεν οφείλονται στους εργαζόμενους που και αυτοί μοχθούν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο έργο τους, ενώ βιώνουν οι ίδιοι τις υποβαθμισμένες κτιριακές – ξενοδοχειακές υποδομές.
  • Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού δυσχαιρένουν την εξυπηρέτηση των πολιτών και δημιουργύν αδικαιολόητες εντάσεις και αντιθέσεις με τους εργαζόμενους ενώ όλοι, πολίτες και εργαζόμενοι είμαστε θύματα της ίδιας πολιτικής για μείωση του κόστους  και περιστολή των δαπανών για την Δημόσια Υγεία – Πρόνοια.
  • Δυστυχώς οι προτάσεις του Υπουργού Υγείας της Κυβέρνησης, της ΤΡΟΪΚΑ δεν απαντούν σε όλα αυτά τα υπαρκτά προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας αλλά κινούνται σε αντίθετη λογική και κατεύθυνση.

Με τα μέτρα που παίρνου δυσκολεύουν την πρόσβαση του πολίτη στις υπηρεσίες υγείας.                                                                    Δημιουργούν δύο ταχύτητες ασθενών που θα αντιμετωπίζονται ανάλογα με τα βαλάντια που διαθέτουν, ενώ όλοι θα βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα έχουμε πιο λίγες και πιο ακριβές παροχές υγείας.

Γι΄αυτό και εμείς, για άλλη μια φορά κινητοποιούμαστε

και σας καλούμε να συμπαραταχθείτε μαζί μας

για να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας.

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

ΤΑ ΥΨΙΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ,

ΕΝΩ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ,

 

Τώρα που είμαστε γεροί και όρθιοι,

να διεκδικήσουμε αυτά

που θα χρειαστούν όταν,

ανήμποροι και άρρωστοι,

θα βρεθύμε στην πόρτα του

Εθνικού Συστήματος Υγείας – πρόνοιας.”

Σχολιάστε