My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Επιστολη Κιλτιδη σε Καρταλη

Την επανασύνδεση των Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών με τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ζητά μ` επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας  Περιβάλλοντος, Κ. Καρτάλη, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κ. Κιλτίδης.

Σημειώνοντας ότι “η πρόταση που διεπιστημονικά αλλά και διακομματικά έχει αναδειχθεί την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία είναι αδήριτη ανάγκη να υλοποιηθεί”, ο Κιλκισιώτης βουλευτής σημειώνει:

          “Είναι επιτακτική ανάγκη να διακηρυχθεί μια νέα Δασική Πολιτική με κύριες κατευθύνσεις τη μεγέθυνση του Δάσους, την καλλιέργειά του,  με ψήλωμα των δένδρων και με ανέβασμα του δάσους όσο γίνεται ψηλότερα στο βουνό.

            Τούτη η διακήρυξη είναι εύκολο να επιτευχθεί, όσο κι αν φαίνεται οραματική, με τριετές ή πενταετές χρονοδιάγραμμα. Με σταδιακή επαναστελέχωση των «ερημοποιημένων» στην κυριολεξία Δασικών Υπηρεσιών. Με προγραμματισμό  προσλήψεων,  λαμβανομένων υπ’ όψιν και των συνταξιοδοτήσεων κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Το οικονομικό κόστος για ένα τόσο μεγάλο επίτευγμα είναι δυσανάλογα μικρό.

            Είναι δυσεξήγητο να απαντηθεί πώς διατίθενται σε ετήσια βάση 34.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στους ΟΤΑ της χώρας για Πυροπροστασία, όταν για τη Δασοπροστασία πιστώνονται μόλις 4.500.000 ευρώ κατ΄ έτος, για το σύνολο του Δασικού Χώρου ανά την επικράτεια.

            Εάν ληφθεί η δέουσα μέριμνα και διατεθούν 20.000.000 ευρώ στις Δασικές Υπηρεσίες είναι βέβαιον ότι πέραν της Δασοπροστασίας θα υλοποιηθούν οι στόχοι ανάπτυξης του Δασικού χώρου.

            Η πρόκληση που παρουσιάζεται μπροστά μας για τη νέα Δασική Πολιτική, με πολλαπλασιαστικά οφέλη στον Πρωτογενή Τομέα, στην υδρονομία και στην αξιοποίηση των καρπώσεων, του αγροτουρισμού  και των εν γένει περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, είναι μοναδική και εξόχως ενδιαφέρουσα. Επηρεάζει θετικά το σύνολο του αγροτικού και δασικού χώρου, διασφαλίζει την παραμονή των πολιτών τής υπαίθρου στον τόπο τους με χειροπιαστά αποτελέσματα και υπηρετεί το συμφέρον της Πατρίδας μας.

            Γι’ αυτό θεωρώ απαραίτητη τη συνεδρίαση της επιτροπής, κατά το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, για το μείζον θέμα των Δασικών Υπηρεσιών με την παρουσία του αρμόδιου Υπουργού.”

Σχολιάστε