My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Επιστολή Τονικίδη σε Στουρνάρα

tonikidis-paulosΟ πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Σπ. Τονικίδης, απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, την ακόλουθη επιστολή:

“Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια ν.4172/2013-ΦΕΚ/Α’ 167, άρθρο 32, εδαφ. β & άρθρο 72, παρ.1 με το οποίο τίθεται σε ισχύ από 01-01-2014 η απόδειξη ως  ¨πόθεν έσχες¨ χρηματικών ποσών που κάθε Έλληνας φορολογούμενος καθώς και των εξαρτώμενων μελών αυτού καταβάλλει ως συμμετοχή σε Αύξηση Κεφαλαίου σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε Νομικής Μορφής ( επιχειρήσεων που λειτουργούν ατομικώς ή με τη μορφή ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης ή ανώνυμης εταιρείας ή περιορισμένης ευθύνης εταιρείας ή ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας ή κοινωνίας ή κοινοπραξίας ή αστικής εταιρείας), έχουμε να παρατηρήσουμε τα κατωτέρω:

Όπως σαφώς γνωρίζετε, οι Αυξήσεις Κεφαλαίου στις επιχειρήσεις αποτελούν ικανή και αναγκαία συνθήκη ως προς τις επενδύσεις που κατά καιρούς αυτές πραγματοποιούν. Επιπροσθέτως χαρακτηρίζονται ως απαραίτητη προϋπόθεση υπαγωγής των εταιρειών σε επενδυτικά προγράμματα λήψης κοινοτικών ή εθνικών επιχορηγήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την βιωσιμότητά τους και την θέση τους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η ενεργοποίηση μιας τέτοιας ρύθμισης σε μια εποχή που οι ελληνικές επιχειρήσεις μαστίζονται από χιλιάδες προβλήματα με μεγαλύτερο αυτών την ρευστότητά τους, θα επιφέρει μείωση της ανάπτυξης στη χώρα μας διότι:

1) Θα αποτελέσει τροχοπέδη στην προσπάθεια υγειών επιχειρήσεων να προβούν σε περαιτέρω επενδύσεις φοβούμενες ότι η εφαρμογή της νέας νομοθετικής ρύθμισης θα επιφέρει περαιτέρω δαιδαλώδεις φορολογικούς ελέγχους.

2) Θα επιφέρει τριγμούς στο ήδη επιφορτισμένο Τραπεζικό Σύστημα διότι αφενός θα υπάρξει μεγάλη χρονική καθυστέρηση δανειοδότησης επιχειρήσεων αφετέρου θα υπάρξει σημαντική μείωση ρευστότητας λόγω της ενδεχόμενης απροθυμίας εισαγωγής κεφαλαίων από το εξωτερικό και επιστροφής των καταθέσεων που έφυγαν την τελευταία τουλάχιστον 3ετία.

3) Θα υπάρξει περεταίρω καθυστέρηση στην απεμπλοκή από γραφειοκρατικές διαδικασίες χρηματοδοτικών μέσων επιχορήγησης (Κοινοτικά προγράμματα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, Επενδυτικός και Αναπτυξιακός Νόμος) δεδομένης της αναγκαιότητας Αυξήσεως του Μετοχικού ή Εταιρικού Κεφαλαίου στα πλαίσια υλοποίησης των επενδύσεων. Για τους λόγους αυτούς αλλά και για σειρά άλλων δυσλειτουργιών που ενδεχομένως θα προέλθουν από την εισαγωγή της εν λόγω διάταξης, παρακαλούμε πολύ όπως επανεξετάσετε είτε την κατάργησή της ή τουλάχιστον να προβείτε στην για 5 έτη αναβολή εφαρμογής αυτής σκεπτόμενοι τις συνέπειες που θα επιφέρει στην ήδη δοκιμαζόμενη οικονομία μας, έτσι ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των επενδυτών το οποίο θα οδηγήσει στην σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα, ενδυναμώνοντάς το και ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο των επενδύσεων και της ανάπτυξης.”

Σχολιάστε