My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Επιμορφωτικό σεμινάριο για πρόσφυγες

Oι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ), διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης σχετικά με το πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού: «Προσφυγικές Ροές, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαπολιτισμικότητα» και την αντίστοιχη δράση «Μια Βαλίτσα Κόσμος», που έχει την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, κατά τις ώρες 17.00 – 20.00, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς (Ελευθερίου Βενιζέλου 53, Κιλκίς, τηλ. σχολείου 23410 24604).

Το πρόγραμμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού: «Προσφυγικές Ροές, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαπολιτισμικότητα» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5- 14 ετών.

Σκοπός του είναι οι μαθητές/τριες να ενημερωθούν και να δραστηριοποιηθούν στο προσφυγικό ζήτημα. Πρόκειται για βιωματική δράση που διαρκεί δυο διδακτικές ώρες.

Το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εμψυχωτές ομάδων και γενικότερα σε φορείς που απασχολούν παιδιά ηλικίας 5-14 ετών. Παρέχεται δωρεάν και είναι ιδιαίτερα ευέλικτο, ώστε να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε ομάδας παιδιών.

Επιπλέον του σεμιναρίου σημειώνουμε ότι το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο) θα υλοποιήσει τη βιωματική αυτή δράση (διάρκειας 2 σχολικών ωρών) το πρωί στις 3-4-2017, σε δυο σχολικές μονάδες που θα δηλώσουν άμεσα συμμετοχή.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο σεμινάριο είναι προαιρετική και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Παρακαλούνται οι Δ/ντές-ντριες, Πρ/νοι-νες των σχολικών μονάδων των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς να ενημερώσουν ενυπόγραφα τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας τους.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να αποστείλουν αντίστοιχα τη συνημμένη αίτηση ηλεκτρονικά, μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017,

· στην Υπεύθυνη Α/θμιας Εκπ/σης στο e-mail : perivallon@dipe.kil.sch.gr

· στον Υπεύθυνο Β/θμιας Εκπ/σης στο e-mail : politistika@dide.kil.sch.gr

Σχολιάστε