My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Επιδρομή σε θεραπευτικά φυτά

Βουνοπλαγιές του νομού Κιλκίς βρίσκονται για ένα ακόμα καλοκαίρι στο έλεος ασυνείδητων που βανδαλίζουν το περιβάλλον συλλέγοντας διάφορες ποικιλίες τσαγιού και βοτάνων με θεραπευτικές ιδιότητες.

Η επιδρομή έχει ως στόχο και άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως αυτές των Σερρών, της Πέλλας και της Ηπείρου, με στόχο να πουληθεί η παράνομη πραμάτεια στις λαϊκές αγορές της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι ασυνείδητοι μαζεύουν ολόκληρα τσουβάλια αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι το καλοκαίρι έγιναν εκατοντάδες συλλήψεις, ενώ κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ρίγανης και τσαγιού.

Το κύριο πρόβλημα αυτής της παράνομης πρακτικής δεν είναι μόνο η φοροδιαφυγή ή οικονομική καταστροφή των Ελλήνων παραγωγών, αλλά η ίδια η καταστροφή του περιβάλλοντος, καθώς τη συλλογή των φυτών αναλαμβάνουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν πώς να τη κάνουν, με αποτέλεσμα σπάνια φυτά να κινδυνεύουν με αφανισμό.

Ειδικά ο αυτοφυής σιδερίτης, γνωστός ως “τσάι του βουνού”, με θεραπευτικές  ιδιότητες (αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και αντιοξειδωτικές) δυστυχώς οι συλλέκτες του τον “σκοτώνουν” προκειμένου να τον εκμεταλλευτούν εμπορικά.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατη έρευνα επιστημόνων, που καταγράφουν τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, έδειξε ότι πολλά απ` αυτά έχουν ήδη εξαφανιστεί ή περιοριστεί δραματικά στα ελληνικά βουνά.

Σχολιάστε