My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Κόντρα για τις θέσεις των γραμματέων

Για επιβεβαίωση των καταγγελιών της ΝΔ περί φωτογραφικών προκηρύξεων για τις θέσεις των γραμματέων στα υπουργεία, κάνει λόγο ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης του κόμματος, Γιώργος Γεωργαντάς. Στην ανακοίνωσή του, απάντησε το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η δήλωση του κ. Γεωργαντά έχει ως εξής:

«Η Έκθεση Συμμόρφωσης για την τέταρτη αξιολόγηση (Compliance Report) κατέδειξε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο την αδιαφάνεια και την προσπάθεια χειραγώγησης η οποία επιχειρήθηκε από την πλευρά της Κυβέρνησης σε σχέση με τις προκηρύξεις για τους Διοικητικούς και Τομεακούς Γραμματείς των Υπουργείων.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Έκθεσης δεν υπήρξε ένα “ελάχιστο επίπεδο κριτηρίων επιλεξιμότητας” και δεν εξασφαλίστηκε ότι όλοι οι διορισμοί θα γίνονται “με ομοιόμορφο και αντικειμενικό τρόπο”.

Η Έκθεση απαιτεί την επανέκδοση μίας στις τρεις προκηρύξεις (για 22 από τις 69 θέσεις), ενώ ζητά τη δημιουργία ενός αντικειμενικού πλαισίου βαθμολόγησης, το οποίο θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλες τις προκηρύξεις.

Βέβαια σ’ όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και το απαράδεκτο γεγονός ότι τα στοιχεία από τους φακέλους των υποψηφίων έχουν σταλεί σε υπουργικά γραφεία πριν από οποιαδήποτε αξιολόγηση, για εξυπηρέτηση προφανών σκοπιμοτήτων.

Επιβεβαιώνονται έτσι οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας που εδώ και μήνες αναφέρθηκε στις φωτογραφικές αυτές προκηρύξεις. Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για την ακύρωση όλης της διαδικασίας, η οποία ούτως ή άλλως έχει ήδη απαξιωθεί τόσο από τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όσο και από την ίδια την κοινωνία».

Το υπουργείο

Σε απάντησή του, το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης τονίζει τα εξής:

“Η Νέα Δημοκρατία για πολλοστή φορά προσπάθησε σήμερα να χαλκεύσει την πραγματικότητα, μη προβάλλοντας εν τέλει τίποτα άλλο παρά τον καιροσκοπισμό της, τολμώντας μάλιστα να επικαλεστεί την προ ημερών δημοσιευθείσα Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παραβλέπει, όμως, η Νέα Δημοκρατία το προφανές και συγκεκριμένα ότι η εν λόγω Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαικής Επιτροπής ευθέως επαινεί το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή σειράς μεταρρυθμίσεων. Η Έκθεση Συμμόρφωσης, μάλιστα, ρητά αναφέρει ότι ξεπεράστηκε ο στόχος που είχε τεθεί.

Αυτό το οποίο τόσο σθεναρά αντιστρατεύεται η Νέα Δημοκρατία είναι το ότι για πρώτη φορά δεν διορίζονται και παύονται εν μια νυκτί οι Διοικητικοί Γραμματείς από τον εκάστοτε Υπουργό, αλλά αντιθέτως επιλέγονται μέσω ανοιχτής και διαφανούς διαδικασίας.

Προς ενημέρωση της Νέας Δημοκρατίας, λοιπόν, ας σημειωθούν τα εξής:

Κατ’ εφαρμογή του νέου συστήματος εκδόθηκαν για πρώτη φορά 69 προκηρύξεις από το σύνολο των Υπουργείων για τις θέσεις Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων. Ο θεσμός προσέλκυσε εκατοντάδες συμμετεχόντων.

Προς άρση όποιας τυχόν αμφισβήτησης, οι προκηρύξεις εξετάστηκαν ως προς την ομοιογένειά τους από Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε συνεργασία με την Τεχνική Βοήθεια, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το νομικό/θεσμικό πλαίσιο αλλά και στη βάση κοινών κριτηρίων επιλογής, ως αυτά αναδεικνύουν οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Η πλειοψηφία των προκηρύξεων εναρμονίζεται πλήρως με τα ως άνω κριτήρια, ενώ μόλις 22 προκηρύξεις θα επαναπροκηρυχθούν ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά στη διαδικασία, και ενώ δεν υφίσταται καμία τέτοια νομική υποχρέωση.

Η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης και η αξιοκρατική διαδικασία επιλογής Διοικητικών Γραμματέων όχι μόνο δεν θα σταματήσει, αλλά θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά, σε πείσμα των αντίθετων ανερμάτιστων κραυγών.”

Σχολιάστε