My Twitter Feed

6 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Δραστηριοποίηση Φλωρίδη με στόχο την ανανέωση

Σύμφωνα μ` όλες τις ενδείξεις, ο Γιώργος Φλωρίδης επαναδραστηριοποιείται σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, μετά την καταγραφή του νέου πολιτικού τοπίου, που προέκυψε απ` τις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο Κιλκισιώτης πρώην υπουργός φαίνεται πως συμμετέχει ενεργά σε κινήσεις πολιτικών προσώπων όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο Τάσος Γιαννίτσης κ.α., με στόχο να υπάρξει μια συγκροτημένη παρέμβαση στις διεργασίες για ανασύνθεση του λεγόμενου “χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού”.

Η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην τέως “εκσυγχρονιστική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ” κατατείνει, σύμφωνα με πολιτικές εκτιμήσεις, στην προσπάθεια για σύσταση ενός ανανεωτικού φορέα του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Προσπάθεια, στην οποία μπορούν να `χουν θέσεις δυνάμεις απ` το ΠΑΣΟΚ και τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, μη αποκλειόμενων και κάποιων απ` τη ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο, δεν μπορεί να εκτιμηθεί προς το παρόν αν αγκαλιάζει ή θ` αγκαλιάσει τη προσπάθεια κι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος είχε ηγηθεί στο παρελθόν της “εκσυγχρονιστικής πτέρυγας” του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετέχοντες στην ως άνω προσπάθεια πιστεύουν ότι το καινούργιο δεν μπορεί να προέλθει από μια μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο ο Γ. Φλωρίδης δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο MEGA ότι “έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο”.

Αιχμή της κριτικής των “μεταρρυθμιστών” προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, είναι το γεγονός ότι αποφάσισε μια υποβαθμισμένη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση, ενώ θα `πρεπε να συμμετάσχει κι ο ίδιος. Απεναντίας, αυτός φαίρεται να μην επιθυμούσε ούτε καν την υπουργοποίηση του Γ. Στουρνάρα, τον οποίον δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν να συμμετέχει στο “μεταρρυθμιστικό μπλοκ” των Γ. Φλωρίδη – Αλ. Παπαδόπουλου.

                                                                                                                                                                               Γιάννης Καραγιαννίδης

Σχόλια
3 Σχόλια to “Δραστηριοποίηση Φλωρίδη με στόχο την ανανέωση”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    “Το Πασοκ έκλεισε τον κύκλο του…ζήτω το Πασοκ!” Κάπως έτσι θα μπορούσε να ειπωθεί σήμερα για το κόμμα που πρόκειται να αντικαταστήσει το πάλαι ποτέ ισχυρό κόμμα που ίδρυσε ο Α.Γ. Παπανδρέου, παραφράζοντας την γαλλική παροιμία “ο Βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο Βασιλιάς”( “Le roi est mort, vive le roi”). Γιατί μη μου πείτε οτι τώρα δεν είναι η καταλληλότερη εποχή για να πάρει μορφή σιγά -σιγά ένα νέο κόμμα στα χνάρια του παλιού Πασοκ με τις απαραίτητες τροποποιήσεις βέβαια. Ο κ. Φλωρίδης αν μή τι άλλο αποδείχτηκε διορατικός πολιτικός και πήρε έγκαιρα τις αποστάσεις του απο το παρηκμασμένο Πασοκ όσο κανείς άλλος, με αποτέλεσμα να διεκδικήσει ακόμα και την αρχηγία του νέου φορέα. Εξάλλου γιατί όχι; Τί έχουν περισσότερο οι άλλοι δηλαδή; Είναι αρκετά έξυπνος άνθρωπος για να κάνει τις σωστές κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα, έχοντας και το πλεονέκτημα της πολιτικής επιτάχυνσης που ανακτήθηκε μέσω του “Kοινωνικού συνδέσμου προβληματισμού”. Ο χρόνος θα δείξει τι μέλλει γεννέσθαι τόσο για τον ίδιο, όσο και για το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

  2. Ο/Η ανα-ποδος λέει:

    Με τα δεδομένα που διαμορφώνονται από την κατάσταση των πολιτών και όχι των κομμάτων, γιατί αυτά που υπάρχουν πραγματικά δεν μπορούν να αντιδράσουν στους μηχανισμούς της νέας εποχής. η επόμενες εκλογές είναι πολύ κοντά και χρειάζεται επειγόντως ένας πολιτικός συνδυασμός που θα είναι έτοιμος να ηγηθεί των ευρωπαίων-ελλήνων με υγιείς σκέψεις και κυρίως πράξεις. Με τον δημόσιο τομέα πλέον αποσυμπιεσμένο, χρειάζονται 5 απλές κινήσεις για να αποκτήσει η χώρα λίγο από την χαμένη λάμψη του παρελθόντος. 1)άρση του βουλευτικού ασύλου και κατ επέκταση ισονομία, 2)φορολογικός σχεδιασμός τέτοιος που να βοηθάει στην συγκλιση των ταξικών αποστάσεων,3)τουριστική βιομηχανία,4)αγροτική οικονομία,5)ενεργειακή πολιτική. Έτσι και μόνο έτσι θα προκύψει η περιβόητη ανάπτυξη. που τα σημερινά κόμματα πιστεύουν ότι θα έρθει με άνοδο ή κάθοδο των μισθών (αυτό το ψάχνουν ακόμα αλλά μάλλον στην κάθοδο θα τους οδηγήσουν και πάλι ) ,με επιβολή εισφορών στους ζαλισμένους από τα αλλεπάλληλα χαστούκια αυτού του είδους πολίτες και άλλες γνωστές πολιτικές.Φυσικά εννοείται ότι πρέπει να υπάρχουν το πολύ 7 υπουργεία διασκορπισμένα σε όλη την ελλάδα κάτι που θα αποφέρει την απαραίτητη ευελιξία κινήσεων και αποφάεων.

  3. Ο/Η κιλκισιωτης λέει:

    πάντως οι θέσεις του και τα λεγόμενά του τον τελευταιο καιρό μόνο για κενροαριστερά δε μου κάνουν.Αρκετά κακοποιηθηκαν οι έννοιες αριστερά, σοσιαλισμός και από το Πασοκ και από το Σημίτη και από όλους αυτούς.Ασ πετάξουν το μανδύα και ας πουν τα πράγματα με το όνομά τους.Νεοφιλελεύθεροι του κερατά είναι και μάλιστα πιο επικίνδυνοι από τους δηλωμένους(βλεπε Μάνο,Τζίμερο Μπακογιάννη).Και είναι πιο επικίνδυνοι γιατί δε δηλώνουν ξεκάθαρα πιο χώρο πρεσβεύουν!!!

Σχολιάστε