My Twitter Feed

28 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δήμος Παιονίας: Μην ρυπαίνετε -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Aντικατάσταση δικτύων ύδρευσης -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτα αστυνομία, μετά σχολεία -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Επαγρύπνηση για τα εμβόλια

Το ζήτημα της φαρμακοεπαγρύπνησης για τα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού φέρνει στη βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας από 28 βουλευτές/τριες με πρωτοβουλία της Ειρ. Αγαθοπούλου.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι λόγω της ταχείας έγκρισης πολλαπλών σκευασμάτων εμβολίων και της πρωτοφανούς έκτασης του εμβολιαστικού εγχειρήματος απαιτείται αυξημένη παρακολούθηση και καταγραφή ανεπιθύμητων ενεργειών.

Γι αυτό το λόγο κρίνεται απαραίτητη η ενημέρωση, αλλά και η ευαισθητοποίηση του υγειονομικού προσωπικού (φαρμακοποιών, ιατρών, κ.ά.) και των πολιτών ώστε να αναφέρουν τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες με τρόπο οργανωμένο και να συμβάλλουν στη συλλογή επαρκών και αξιόπιστων επιστημονικών δεδομένων.

Πιο συγκεκριμένα, ζητούν να ενεργοποιηθεί με άμεσα και δραστικά μέτρα το σύστημα της «κίτρινης κάρτας» του ΕΟΦ, στην οποία καταγράφονται οι ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων και των εμβολίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ερωτάται ο υπουργός για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει με στόχο την ενίσχυση της διαδικασίας φαρμακοεπαγρύπνησης τόσο στο πεδίο της ενημέρωσης (ενημερωτικές καμπάνιες) όσο και της στελέχωσης της αρμόδιας υπηρεσίας του ΕΟΦ με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό.

Πηγή: Δελτίο τύπου από Ειρ. Αγαθοπούλου.

Σχολιάστε