My Twitter Feed

16 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κλειστά τα σχολεία και τη Τετάρτη -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Είμαστε στο πλευρό των παραγωγών -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Στη Βουλή η δίωξη Αχ. Καλεμκερίδη -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά όλα τα σχολεία και την Τρίτη -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Τέρπυλλος και νομός σε κατάψυξη! -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

“Δίνουν τις λαϊκές σε επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Ο χιονιάς έφυγε, η “Μήδεια” μένει -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά τη Δευτέρα όλα τα σχολεία -

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη στο Δήμο Λύσης Κύπρου

Κιλκισιακή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας Δημήτρη Τσαντάκη, τους δημοτικούς συμβούλους Άννα Δημάκη και Ιωάννη Φαχουρίδη και την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ακρίτα, Αναστασία Φλώρου, επισκέφτηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου τη Λάρνακα ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του, αδελφοποιημένου με το Δήμο Κιλκίς, Δήμου Λύσης Κύπρου.

dimos-lysisΚατά τη διάρκεια της  επίσκεψης η αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλκίς συμμετείχε σε συνεδρία στο προσωρινό Δημαρχείο, όπου εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας για την ολοκλήρωση των υποδομών στο Ιστορικό Μουσείο – Φυλάκιο ”Γρηγόρης Αυξεντίου”, που εγκαινιάστηκε στις αρχές Απριλίου,  και την άμεση λειτουργία του για το κοινό.

Ο κ. Τσαντάκης ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή Λύσης για το έντονο ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει μονάδες του στρατού να επισκεφθούν το εν λόγω Μουσείο και για την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Κιλκίς, παρά τις ελλείψεις προσωπικού, για την επισκεψιμότητά του. Συμφωνήθηκε δε να επισκεφθεί το Κιλκίς αντιπροσωπεία του Δήμου Λύσης – τούτο θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες –  για τη διευθέτηση ζητημάτων του Μουσείου.

Σημειωτέον ότι στον κατάλογο αρχαιολογικών και πολιτιστικών  μνημείων και στον τουριστικό οδηγό που έχει εκδώσει ο Δήμος Κιλκίς υπάρχει αναφορά και για το νεοπαγές Μουσείο.

tsantakisΟι εκπρόσωποι του Δήμου Κιλκίς ήταν παρόντες και στην τιμητική κοινή συνεδρία όπου συμμετείχαν πλην αυτών και οι Δήμοι Αβδήρων Ξάνθης, Λήμνου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού, με τους οποίους έχει επίσης αδελφοποιηθεί ο Δήμος Λύσης. Στην κοινή συνεδρία έγινε μια θετική αποτίμηση των αποτελεσμάτων της αδελφοποίησης ενώ συγχρόνως αναπτύχθηκαν προτάσεις και ιδέες που θα εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.

Στην κορυφαία εκδήλωση του Δήμου Λύσης, την Ημέρα Μνήμης, παρουσία του Κύπριου Προέδρου της Βουλής των αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη, ο κ. Τσαντάκης μετέφερε το συγκινητικό χαιρετισμό του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη για την επιστροφή των ξεριζωμένων κατοίκων στην κατεχόμενη πατρίδα τους και ευχήθηκε να αναληφθούν οι δέουσες πολιτικές πρωτοβουλίες για μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό που θα τερματίσει και την πολύχρονη οδύσσεια των αδελφών Λυσιωτών.

Η Κιλκισιακή αποστολή απέτισε τον οφειλόμενο φόρο τιμής και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Λύσης στη Λάρνακα, στα Φυλακισμένα Μνήματα, στον τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου είχε τη ευγενή καλοσύνη να τους ξεναγήσει ο υπασπιστής του υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χρήστος Χρήστου, στον ανδριάντα του Κύπριου αγωνιστή της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου ενώ επισκέφθηκε και την αδελφή του Κύπριου ήρωα Χρουσάλλα.

Στο περιθώριο της παραμονής στην Κύπρο η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Άννα Δημάκη επισκέφθηκε την Κυπριακή Βουλή και είχε συνεργασία με την Κύπρια βουλευτή Αννίτα Δημητρίου για θέματα ισότητας και διεύρυνσης της συμμετοχής των γυναικών στα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

Σχολιάστε