My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Επίκειται η απομάκρυνση;

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για βιαιοπραγίες στη ΠΓΔΜ σε βάρος των προσφύγων.

eidomeni-prosfyges12Στον λασπότοπο της Ειδομένης, όπου εξακολουθούσαν να διαβιούν περίπου 12.000 πρόσφυγες υπό άθλιες συνθήκες, πληθαίνουν οι πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να εντατικοποιεί τα επόμενα 24ωρα τις προσπάθειές της για την απομάκρυνση και τη μεταφορά τους σε κέντρα φιλοξενίας.

Την ίδια ώρα, είχαν σταματήσει οι συζητήσεις για τους 1.500 (;) πρόσφυγες που πέρασαν τη Δευτέρα στην ΠΓΔΜ και σύμφωνα με όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία έχουν επαναπροωθηθεί στο σύνολό τους από περάσματα ή μέσω ανοιγμάτων στον φράχτη.

Βιαιοπραγίες

Οι καταγγελίες προσφύγων για βιαιοπραγία από Σκοπιανούς στρατιώτες και αστυνομικούς συνεχίστηκαν χθες. Πολλοί περιέγραφαν ως μαρτύριο την πολύωρη ακινητοποίησή τους, καθισμένοι στο έδαφος υπό την απειλή των όπλων και σε συνθήκες παγωνιάς, στο χωριό Μόιν, με τους στρατιώτες να βρίζουν και να χτυπούν με γκλοπ όσους τολμούσαν να σηκωθούν.

Μπροστά στην οριογραμμή, όπου τους μετέφεραν στοιβαγμένους κατά δεκάδες σε στρατιωτικά φορτηγά, ένας στρατιώτης τους είπε στα αραβικά δείχνοντας μια τρύπα που άνοιξε στον φράχτη: «Θα σας βγάλουμε από δω όπως τους αρουραίους. Όπως μπήκατε παράνομα, θα βγείτε παράνομα». Το κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου στην Ειδομένη χρειάστηκε να περιθάλψει και να περιποιηθεί τα τραύματα τουλάχιστον 8 προσφύγων που ξυλοκοπήθηκαν από την αστυνομία της ΠΓΔΜ.

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιάστε