My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Επίθεση Γεωργαντά σε Γεροβασίλη

Για “άρνηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη να δώσει στοιχεία για όλες τις προσλήψεις και αποχωρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από το Φεβρουάριο του 2015 μέχρι σήμερα, τόσο για τα ΝΠΙΔ όσο και για τις ΔΕΚΟ”, κάνει λόγο ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του αναφέρει:

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει τις προσλήψεις των κολλητών της και ταυτόχρονα προσπαθεί να κρύψει την πραγματικότητα.

Ενώ η αρμόδια Υπουργός κυρία Όλγα Γεροβασίλη κλήθηκε, με ερώτηση 43 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, να δώσει στοιχεία για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις που έχουν γίνει από το Φεβρουάριο του 2015 μέχρι σήμερα, αρνήθηκε κάθε ενημέρωση που αφορά στις ΔΕΚΟ και στα ΝΠΙΔ.

Ας καταλάβουν ότι δεν μπορούν να διογκώνουν, με ρουσφετολογικές μεθόδους, ένα Δημόσιο, το οποίο με βάση τον κανόνα αποχωρήσεων – προσλήψεων έπρεπε να περιορίζεται. Να είναι βέβαιοι ότι θα αναγκαστούν και απαντήσεις να δώσουν και τις ευθύνες τους να αντιμετωπίσουν.

Τα ψέματα για την Κυβέρνηση τελειώνουν».

Επίκαιρη ερώτηση

Παράλληλα, ο κ. Γεωργαντάς κατέθεσε στη Βουλή την ακόλουθη επίκαιρη ερώτηση:

“Στις 23 Φεβρουαρίου 43 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταθέσαμε την υπ’ αριθμ 3717 ερώτηση σχετικά με τον «Προγραμματισμό Προσλήψεων στους Φορείς του Δημοσίου». Στην από 20 Μαρτίου 2017, με αριθμ. πρωτ. ΤΚΕ/Φ2/9988 απάντηση σας, επισυνάψατε πίνακα με τον αριθμό των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για τα έτη 2015-2016 και τον αριθμό των αποχωρήσεων για το έτος 2016.

Στην ως άνω απάντησή σας, ωστόσο, δεν συμπεριλάβατε τις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (ΔΕΚΟ) που ανήκουν στο Μητρώο Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

Η αναλυτική κατάσταση του συνόλου των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με το Μητρώο της ΕΛΣΤΑΤ (ενημέρωση Σεπτεμβρίου 2016) αφορά σε 1751 Φορείς.

Με δεδομένο ότι, σύμφωνα με το Τεχνικό Μνημόνιο Συνεννόησης (TMU), ο κανόνας προσλήψεων και αποχωρήσεων έως το 2018, με τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις, εφαρμόζεται στο σύνολο της Γενικής Κυβέρνησης, όπως αυτό καθορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ, και ο περιορισμός των προσλήψεων αφορά σε όλους τους παραπάνω αναφερόμενους Φορείς, η απάντηση η οποία δόθηκε στην ερώτησή μας είναι ελλιπής και τα στοιχεία τα οποία αναφέρονται δεν μπορούν να αξιολογηθούν επαρκώς.

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

Γιατί δεν συμπεριλάβατε στην απάντηση σας τα ΝΠΙΔ και τις ΔΕΚΟ που συμπεριλαμβάνονται στους Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και περιέχονται στον σχετικό πίνακα της ΕΛΣΤΑΤ;

Με δεδομένο ότι ο περιορισμός των προσλήψεων αφορά όλους τους Φορείς που εμπεριέχονται στο σχετικό Μητρώο της ΕΛΣΤΑΤ, απαντήστε μας συνολικά για όλους αυτούς τους Φορείς:

α) Πόσες αποχωρήσεις εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν από το Φεβρουάριο του 2015 έως σήμερα ανά έτος;
β) Πόσες προσλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί από το Φεβρουάριο του 2015 έως σήμερα ανά έτος;
γ) Πόσες προσλήψεις δικαιούστε να πραγματοποιήσετε για το 2017 συμπεριλαμβανομένων και αυτών που μεταφέρθηκαν από προηγούμενα έτη;

Πόσες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ή προσωπικού αορίστου χρόνου έχουν δημοσιευτεί για όλους τους Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης για τους οποίους ισχύει ο περιορισμός των προσλήψεων, από το Φεβρουάριο του 2015 έως σήμερα ανά έτος

α) Πόσοι από τους επιτυχόντες των προκηρύξεων αυτών έχουν τοποθετηθεί μέχρι σήμερα στους Φορείς επιλογής τους;

Πόσοι άλλοι διαγωνισμοί (εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ) προκηρύχθηκαν για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ή αορίστου χρόνου για όλους τους Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης για τους οποίους ισχύει ο περιορισμός των προσλήψεων από το Φεβρουάριο του 2015 έως σήμερα ανά έτος;

α) Πόσοι από τους επιτυχόντες των διαγωνισμών αυτών έχουν τοποθετηθεί μέχρι σήμερα στους Φορείς επιλογής τους;

Η δημόσια αναφορά σας σε αναμενόμενη πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου οι οποίοι υπηρετούν στο Δημόσιο Τομέα, μέσω ποιας διαδικασίας και πότε θα γίνουν;”

 

Σχολιάστε