My Twitter Feed

3 Νοεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στις “ράγες” η σύνδεση της ΒΙΠΕ -

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, 2021

Κραυγή αγωνίας για τις λαϊκές -

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, 2021

Διαμαρτυρία εργατικών σωματείων -

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, 2021

Σοκ και δέος από τη μαύρη μέρα -

Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, 2021

Ημέρα Δράσης στα νοσοκομεία -

Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, 2021

Κι οι εργαζόμενοι απαιτούν ΜΕΘ -

Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, 2021

ΝΔ:Όλα τα ονόματα που εκλέχτηκαν -

Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου, 2021

Μπήκε Νοέμβρης με 65 κρούσματα -

Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου, 2021

Επίδομα και για πέλετ – καυσόξυλα

Δικαιούνται επίδομα θέρμανσης και οι καταναλωτές καυσόξυλων και πέλετ, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στις 6 Οκτωβρίου, ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης με τη συνυπογραφή άλλων έξι βουλευτών του ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού Οικονομικών, ορίστηκαν το ύψος του επιδόματος θέρμανσης, οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης αυτού για την χειμερινή περίοδο 2020/2021.

Σύμφωνα με την απόφαση, χορηγείται επίδομα θέρμανσης σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Το επίδομα χορηγείται στα ως άνω φυσικά πρόσωπα, για την κατανάλωση των επιδοτούμενων με την παρούσα ειδών καυσίμων θέρμανσης, για τα ακίνητα τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 2.500 κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8. : 3 : 1 : 4.

Πηγή: Δελτίο τύπου από Γ. Φραγγίδη

Σχολιάστε