My Twitter Feed

9 Σεπτεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλκίς: Επέστρεψε η μεγάλη γιορτή! -

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, 2022

Χάνουμε ως νομός έδρα στη Βουλή; -

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2022

Από το Κιλκίς, τώρα και στις ΗΠΑ! -

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2022

Ιδού οι ελλείψεις των νοσοκομείων -

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2022

Ένας γιατρός και μοναδικός! -

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι στο συλλαλητήριο -

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2022

Η γιορτή του Κιλκίς είναι πάλι εδώ! -

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2022

Κυβερνητικό κλιμάκιο στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2022

Κιλκίς: Επέστρεψε η μεγάλη γιορτή!

Η Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς επέστρεψε στη πόλη και οι πολίτες έσπευσαν στην πλατεία Λατσιών για τα εγκαίνια της μεγάλης φθινοπωρινής γιορτής, υποδηλώνοντας με τη παρουσία τους ότι τους είχε λείψει αυτά τα δύο χρόνια που βρέθηκε παροπλισμένη λόγω πανδημίας.

Την έναρξη της Εμποροπανήγυρης κήρυξε ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος στάθηκε στη σημασία που έχει ο ιστορικός θεσμός της πόλης του Κιλκίς, ως κινητήριος μοχλός του εμπορίου, για την τόνωση της τοπικής οικονομίας αλλά και για την πολιτιστική της ανάταση.

Στην τελετή των εγκαινίων προέστη ο μητροπολίτης Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος απηύθυνε ευχές στο δήμαρχο, στους εκθέτες και στους πολιτιστικούς φορείς για πλούσια καρποφορία στο έργο τους.

Ο δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη μνεία στις φετινές ρυθμίσεις της Δημοτικής Διοίκησης αναφορικά με την ευρυχωρία των εκθεσιακών χώρων στους δρόμους ανάπτυξης της Εμποροπανήγυρης, που εξυπηρετεί την άνετη πρόσβαση πολιτών και επισκεπτών και την ασφαλή εγκατάσταση των εκθετών, με τις πρόσθετες αναβαθμισμένες παροχές στους εκθέτες και την προβολή της αξιόλογης δραστηριότητας που παρουσιάζουν πολιτιστικοί, αθλητικοί και κοινωνικοί σύλλογοι της πόλης.

Υπό το πρίσμα αυτό λειτουργούν στην πλατεία Λατσιών, επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων της Εμποροπανήγυρης, δεκαεννέα εκθεσιακά περίπτερα μαζί με το εντυπωσιακά οργανωμένο, μετά από πολλά χρόνια, εκθεσιακό περίπτερο του Δήμου Κιλκίς, όπου προβάλλονται οι παρεμβάσεις και τα έργα της Δημοτικής Αρχής της τελευταίας διετίας οι φυσικές ομορφιές και τοπόσημα ιστορικού ενδιαφέροντος.

Η πρώτη βραδιά της Εμποροπανήγυρης κύλησε με πατινάδα των πολιτιστικών συλλόγων από την 21η Ιουνίου στην πλατεία Λατσιών και με υπέροχους παραδοσιακούς χορούς από το ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλκίς, τον Άγιο Τρύφωνα, τους Αργοναύτες, το Αρκάδι, την Αρμονία, τη Θρακική Εστία και το Λύκειο Ελληνίδων.

Την τελετή εγκαινίων, που έγινε υπό το φως εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και οι βουλευτές Ειρήνη Αγαθοπούλου, Γιώργος Φραγγίδης, καθώς κι ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης.

Σχολιάστε