My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Εξώδικο Σωματείου Εργαζομένων

Εξώδικη διαμαρτυρία κατά του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και του προέδρου του Θεόδωρου Ρεβενάκη, απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων του Ιδρύματος.

Αφορμή ήταν η πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. (κατά πλειοψηφία 6-2) να προχωρήσει στην μετεγκατάσταση του Φαρμακείου του Νοσοκομείου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, η οποία χρησιμοποιούνταν από τον Σύλλογο για διάφορες εκδηλώσεις.

Το εξώδικο

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, που εδρεύει στο Κιλκίς επί της οδού Νοσοκομείου 1 και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Τριανταφυλλίδη Βασίλειο του Ανέστη, κάτοικο Μαυρονερίου Κιλκίς

ΚΑΤΑ

Του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν Κιλκίς, όπως αυτό νόμιμα εκπροσωπείται από τον κ. Ρεβενάκη Θεόδωρο του Γεωργίου, Διοικητή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν Κιλκίς, επί της οδού Νοσοκομείου 1 Κιλκίς

Κιλκίς 31/08/2018

Δυνάμει της υπ’ αριθμ. 23ης/23-08-2018 απόφασης της συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς αποφασίσατε στο Θέμα 2ο κατά πλειοψηφία (6-2) την άμεση μετεγκατάσταση του Φαρμακείου του Νοσοκομείου Κιλκίς στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ενώ παράλληλα αποφασίσατε ομόφωνα να δοθεί η εντολή στη Τεχνική Υπηρεσία για άμεση υποβολή προτάσεων για τη δημιουργία νέου χώρου πολλαπλών χρήσεων.

Σημειωτέον ότι η Υποδιεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας, κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, κατέθεσε τρεις (3) κοστολογημένες προτάσεις για την οριστική μετεγκατάσταση του Φαρμακείου του Νοσοκομείου, τις οποίες και παρέθεσε ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, προχωρώντας σε αναλυτική αξιολόγηση των προτάσεων αυτών σχετικά με το κόστος της απαιτούμενης δαπάνης, το είδος των εργασιών για τη διαμόρφωση του χώρου και την εν γένει κάλυψη ή μη των τιθέμενων προδιαγραφών.

Στις ως άνω προτάσεις της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς δεν περιλαμβάνονταν η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου Κιλκίς καθότι προφανώς εκρίθη ότι η συγκεκριμένη αίθουσα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν Κιλκίς για τη διενέργεια των τακτικών και έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων αλλά και πλήθος άλλων εκδηλώσεων, ημερίδων, σεμιναρίων κ.τ.λ.

Επιπλέον είναι πρόδηλο ότι η μετεγκατάσταση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων σε άλλο χώρο καθίσταται αδύνατη δεδομένου το γεγονότος ότι κανένας άλλος χώρος εντός του Νοσοκομείου Κιλκίς δεν πληροί τις προδιαγραφές.

Εντούτοις, και παρά το γεγονός ότι τα ανωτέρω επιχειρήματα ετέθησαν από τους εκπροσώπους των Εργαζομένων, Εσείς ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εισηγηθήκατε προφορικώς τη μετεγκατάσταση του Φαρμακείου στην νυν αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ως άνω, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχει τη δεδομένη στιγμή αίθουσα για να καλύψει τις ανάγκες του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Επειδή σύμφωνα με τη παράγραφο 3 του άρθρου 16 του νόμου 1264/1982: «Οι τακτικές ή έκτακτες συνελεύσεις της πιο αντιπροσωπευτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης συνέρχονται εκτός χρόνου απασχόλησης όπως αναφέρεται στην παρ. 1 του άρθρου 6 σε κατάλληλο χώρο του τόπου εργασίας εκτός των χώρων παραγωγής, που είναι υποχρεωμένος να διαθέτει ο εργοδότης, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα αυτή και εφόσον η εκμετάλλευση απασχολεί τουλάχιστο ογδόντα εργαζομένους, ο εργοδότης που έχει την παραπάνω υποχρέωση μπορεί εναλλακτικά να παραχωρήσει ή να μισθώσει κατάλληλο χώρο σε ακτίνα μέχρι 1.000 μέτρα από τον τόπο εργασίας.»

Επειδή σύμφωνα με την παράγραφο 8 του ίδιου άρθρου του του νόμου 1264/1982: «Ο αρμόδιος επιθεωρητής εργασίας αποφαίνεται, αν προκύψει διαφωνία στις περιπτώσεις 2, 3, 5 και 7 του άρθρου αυτού, με αιτιολογημένη απόφασή του μέσα σε δέκα (10) μέρες από την προσφυγή σ` αυτόν του εργοδότη ή της συνδικαλιστικής οργάνωσης. Εάν ο εργοδότης δεν συμμορφώνεται με την απόφαση του επιθεωρητή, αυτός του επιβάλλει για κάθε παράβαση των διατάξεων του άρθρου αυτού και για κάθε άρνηση συμμόρφωσης του εργοδότη πρόστιμο από δρχ. 5.000 μέχρις 100.000 υπέρ της Εργατικής Εστίας που εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ. »

Επειδή με την ανωτέρω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς θίγονται άμεσα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την απόφαση σας να προχωρήσετε στην άμεση μετεγκατάσταση του Φαρμακείου του Νοσοκομείου Κιλκίς στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, η οποία εξυπηρετεί τις ανάγκες του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ όπως ανακαλέσετε άμεσα την υπ’ αριθμ. 23/23-08-2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν Κιλκίς με την οποία αποφασίσατε την άμεση μετεγκατάσταση του Φαρμακείου του Νοσοκομείου Κιλκίς στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εισηγήσεις και προτάσεις της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Κιλκίς αλλά και τα επιχειρήματα των εκπροσώπων των Εργαζομένων.

Με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παρακαλείται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς το καθ ου αυτή απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επιδόσεώς του.

Για το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς

Ο Πρόεδρος

Βασίλειος Τριανταφυλλίδης

Σχολιάστε