My Twitter Feed

8 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Εξόρμηση στο Δάσος της Κούπας -

Κυριακή, 8 Μαΐου, 2022

Ομιλία Γεωργαντά στο συνέδριο ΝΔ -

Κυριακή, 8 Μαΐου, 2022

“Να μπει τέλος στη κατρακύλα” -

Σάββατο, 7 Μαΐου, 2022

Όλοι οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ -

Σάββατο, 7 Μαΐου, 2022

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές -

Σάββατο, 7 Μαΐου, 2022

Τα δωρεάν τεστ του επταημέρου -

Πέμπτη, 5 Μαΐου, 2022

Κιλκίς: Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ -

Πέμπτη, 5 Μαΐου, 2022

Παρέμβαση δικηγόρων για τη ΔΕΗ -

Πέμπτη, 5 Μαΐου, 2022

Εξόρμηση στο Δάσος της Κούπας

Ανοικτή πρόσκληση για εξόρμηση και γνωριμία με τη φύση της περιοχής απευθύνει ο Συνεταιρισμός Διαχείρισης Δάσους Κούπας στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστατευόμενων Περιοχών –Πάρκων.

Ο Συνεταιρισμός, ως φορέας διαχείρισης του δάσους Κούπας στο Δήμο Παιονίας και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πάρκων (Europarc Federation) σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Σκρα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κούπας, τη Φωτογραφική Ομάδα Κιλκίς και την ομάδα “Η βιοποικιλότητα του Κιλκίς», καλεί τους πολίτες του νομού Κιλκίς να επισκεφτούν τον οικισμό Κούπας και το Δασόκτημά του, προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά και να απαθανατίσουν φωτογραφικά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τη μαγευτική ομορφιά του.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 με ώρα έναρξης τις 12 το μεσημέρι. Θα πραγματοποιηθεί ομαδικός περίπατος στο δάσος για φωτογράφιση και καταγραφή, ενώ θα ακολουθήσουν επιλεγμένες παρουσιάσεις φωτογραφιών και βιοποικιλότητας στο Πολιτιστικό Κέντρο Κούπας και δεξίωση στο προαύλιό του.

Η ανακοίνωση του Συνεταιρισμού:

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ανακοινώνουμε τη συμμετοχή του Συνεταιρισμού μας – ως φορέα διαχείρισης του δάσους Κούπας-, στον φετινό εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστατευόμενων Περιοχών -Πάρκων, (EUROPEAN DAY OF PARKS ή EUROPARC DAY).

Η φετινή θεματολογία της Ευρωπαϊκής Ημέρας μας προτρέπει να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με την φύση, να την αποκαταστήσουμε – σε ό,τι αφορά τις βλάβες που έχουμε προκαλέσει και να επανασυνδεθούμε ουσιαστικά μαζί της. Να απολαύσουμε την ομορφιά, την ποικιλομορφία, την αίσθηση ελευθερίας, που μας δίνει, αλλά και να εμπεδώσουμε την ανάγκη της για φροντίδα και προστασία.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Συνεταιρισμός μας, ως ένα από τα δύο συνολικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πάρκων (Europarc Federation) από την περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους πολίτες να επισκεφτούν το δάσος μας, όπως και το χωριό μας. Να πάρουν ανά χείρας τους φωτογραφικούς τους φακούς ή και τα σημειωματάριά τους και, “οπλισμένοι” μ’ αυτά, να γνωρίσουν, να αποτυπώσουν, και, κυρίως να μοιραστούν μαζί μας, μέσα από τις δικές τους φωτογραφίες και σημειώσεις τα τοπία, τα τοπόσημα και τις άλλες ομορφιές του, όπως και ιδιαιτέρως τη βιοποικιλότητά του.

Συνδιοργανωτές μας είναι -και τους ευχαριστούμε θερμά- η Τοπική Κοινότητα Σκρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κούπας και δύο εξαίρετες θεματικές ομάδες του νομού μας: Η “ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΙΛΚΙΣ” και “Η ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ”, που όπως και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κούπας, καθώς και ο Συνεταιρισμός μας, θα έχουν ειδικά αφιερώματα στους ιστότοπους τους, το διάστημα από 19 έως 22 Μαΐου 2022 (διευθύνσεις ιστοτόπων: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

www.dasoskoupas.gr

ΠΟΛ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΠΑΣ https://www.facebook.com/groups/275168909671988

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΙΛΚΙΣ
https://www.facebook.com/groups/195703264293972

Σχολιάστε