My Twitter Feed

24 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πιάσαμε πάλι διψήφιο αριθμό -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Δικηγόροι: Φτάνουν λόγια και ευχές -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Αντικυβερνητικά βέλη από πέντε -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Στο στόχαστρο τα δικαιώματα -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΝΙΚ: Στηρίξτε το νοσοκομείο μας -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Περιπατητές: Υπέρ της μονάδας αλλά… -

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

Ιός: Πήραμε πάλι την ανιούσα; -

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα για σεξουαλική βία -

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

Εξοπλισμός για λύματα Αξιού

Η ΔΕΥΑ Παιονίας προμηθεύεται μέσω του έργου Aqua-M υπερσύγχρονο εξοπλισμό για το χημικό εργαστήριο, με μηχανήματα υψηλής αναλυτικής ικανότητας για να κάνει καθημερινά τις απαραίτητες χημικές αναλύσεις, διασφαλίζοντας έτσι ότι το σύνολο των επεξεργασμένων λυμάτων που καταλήγει στον Αξιό πληροί τη σχετική νομοθεσία και δεν επιβαρύνει την ποιότητα του νερού του ποταμού και των παραποτάμων του.

imeridaΑυτό τονίστηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου για τη παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διασυνοριακού προγράμματος Aqua-M, το οποίο υλοποίησαν οι δήμοι Παιονίας και Γευγελή της πΓΔΜ.

Η προστιθέμενη αξία του έργου Aqua-M επικεντρώνεται στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της διασυνοριακής περιοχής, στο πλαίσιο της συστηματικής προστασίας και βελτίωσης των υδάτινων πόρων της. Επιπρόσθετα σε μακροπρόθεσμη βάση, το έργο Aqua-M θα συμβάλλει στην ενίσχυση της συνεργασίας και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την προστασία των υδάτινων πόρων, καθώς και της ευαισθητοποίησης των κατοίκων της διασυνοριακής περιοχής

Την ημερίδα προλόγισε ο δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης, ενώ χαιρέτησαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Τζούρτζος, ο γ. γραμματέας του Δήμου κ. Ανθρακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Βεργίδης, ο δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας κ. Γιουτίκας και επιστήμονες του χώρου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωπος του μητροπολίτη Δημητρίου, αρχιμανδρίτης  Δωρόθεος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τονικίδης, ο ταξίαρχος της 33 Μ/Κ ΤΑΞ κ. Κεβεντζίδης, εκπρόσωπος του δημάρχου Γευγελής, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Καραμισάκη, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου.

 

Σχολιάστε