My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΝΦΙΑ στα μούτρα σας!

kesidis-tasosΤου Τάσου Κεσίδη*

Τα βράδυ δεν κοιμήθηκα, με ταλαιπωρούσαν εφιάλτες. Έβλεπα ξανά και ξανά το ίδιο όνειρο: «Έλληνας κροίσος με πέντε γράμματα στο Παλιό Γυναικόκαστρο» και το σταυρόλεξο να γράφει το όνομά μου.

Έχω ένα οικόπεδο, κληρονομιά από τους γονείς μου, με πέντε μικρές ελιές μέσα, στο χωρίο. Τι το ‘θελα; Πήγα να εκτυπώσω τον ΕΝΦΙΑ και μου ήρθε ταράκουλο. Με έπιασε ένα κάτι τις, μπέρδεψα την γλώσσα μου, μου κόπηκε η ανάσα και σαν με είδε έτσι μπλαβιασμένο η γυναίκα μου, με ρώτησε τι έπαθα. Και της είπα ότι είμαστε πλούσιοι. Επιτέλους η κυβέρνηση έκανε το θαύμα της. Έχουμε περιουσίες εμείς εδώ στο ΚΙΛΚΙΣ. Δεν παίζουμε!

Η γυναίκα μου άρχισε να με κοιτάζει με διαφορετικό μάτι. Τα παιδιά μου άρχισαν να ζητάνε χρήματα, διακοπές (σα δε ντρέπονται!) και iphone.

Το βράδυ ένας γείτονας, που το συζητήσαμε, πήγε και το κατέσκαψε. Να βρει, ξέρω ‘γω; Πετρέλαιο; Θησαυρό ; κάτι αξίας τέλος πάντων. Ρε ‘σεις μήπως ξέρουν κάτι, που δεν ξέρω;

  Αργότερα μάθαμε (και ‘γω και ‘κείνος) ότι όλα τα οικόπεδα στο χωρίο έχουν αξία. Είναι πιο ακριβά και από το Ελληνικό που πούλησαν στο Λάτση λένε. Μπας και θα γίνει αεροδρόμιο στο Αβρέτ Χισάρ; Γίναμε με το λιώσιμο των πάγων παραλία και δεν το ξέρουμε; Κάτι θα έχει γίνει δεν μπορεί.

Πήγα στην Εφορία, εκεί κάτι θα ξέρουν… Μου είπαν πως έγινε λάθος και πως όλα θα διορθωθούν. Πήραν λέει την τιμή ζώνης (Δ) που ισχύει στην πόλη και με βάση αυτή, υπολόγισαν τα οικόπεδα των χωριών που δεν έχουν αντικειμενικές αξίες.

Τι να γίνει, άνθρωποι είναι εκεί στο Υπουργείο των Οικονομικών κάνανε ένα λάθος, σάματις εμείς δεν κάνουμε λάθη; Ακόμη και όταν ψηφίζουμε;

Είναι άδικο, πρέπει να γίνουν διορθώσεις. Να διορθωθούν και τα δικά μας λάθη στο Ε9. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο! Το Υπουργείο για τα λάθη που πρέπει να διορθώσει δεν θα έχει κανένα κόστος. Εσύ όμως θα πλερώσεις! Ναι να τα διορθώσεις όμως η δόση, δόση! Να πλερώσεις και μετά βλέπουμε. Θα γίνει συμψηφισμός.

Αυτά θα γίνουν αλλού, εμείς εδώ έχουμε τον βουλευτή μας. Όπως με δικές του ενέργειες μας ένωσε με τη Θεσσαλονίκη, έτσι θα μας γλυτώσει από τη λαίλαπα του ΕΝΦΙΑ. Ά ρε κατακαημένε μου ραγιά…

*Μέλος της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ

 

Σχολιάστε