My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Εντυπωσιακό το φινάλε της Αποκριάς στο Κιλκίς

Με πλούσιο θέαμα αλλά και με την εντυπωσιακή καύση του Καρνάβαλου, επισφραγίστηκε το βράδυ της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου στην πλατεία Ειρήνης η τελετή λήξης της Αποκριάς 2012 του Δήμου Κιλκίς και του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. Παρόλο τον βροχερό καιρό, εκατοντάδες ήταν οι καρναβαλιστές που συμμετείχαν στην κορυφαία αποκριάτικη εκδήλωση του Δήμου, ξεπερνώντας έτσι κάθε προσδοκία των διοργανωτών.

Οι εκδηλώσεις της ημέρας ξεκίνησαν από το Δημαρχείο Κιλκίς, όπου μετά τις 6 το απόγευμα άρχισαν σιγά σιγά να συγκεντρώνονται κεφάτοι μασκαράδες, καθώς και οι διαγωνιζόμενες ομάδες στο Κυνήγι του Θησαυρού και στον Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού. Όλοι μαζί λίγο αργότερα και διανύοντας με ενθουσιασμό, προσμονή και χορό την κεντρική οδό της πόλης την 21η Ιουνίου, συνόδευσαν τον Βασιλιά Καρνάβαλο στην… τελευταία του κατοικία την Πλατεία Ειρήνης.

Τον ρυθμό στην αποκριάτικη πομπή στην οποία συμμετείχαν με το τεράστιο ανάστημά τους και οι φετινοί πρωταγωνιστές οι ΤρΑΓοϊκανοί, έδιναν η  Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Κιλκίς, καθώς και οι ομάδες Κρουστών των Δήμων Κιλκίς και Πύδνας Κολινδρού.

Στην πορεία προς την πυρά ο Βασιλιάς Καρνάβαλος που φέτος συμβόλιζε τον υπερκαταναλωτισμό, είχε τη δική του ξεχωριστή θέση… πάνω σε ένα άδειο καλάθι σούπερ μάρκετ! Μάλιστα, η αυτού μεγαλειότητά του στις τελευταίες του στιγμές υποβασταζόταν από έναν ρακένδυτο-ζητιάνο, θύμα της οικονομικής κρίσης!

Υπενθυμίζεται ότι σε μια προσπάθεια σατιρικού σχολιασμού της κρίσης που βιώνει η χώρα μας, ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τον εξαιρετικό Κιλκισιώτη καλλιτέχνη Χάρη Ισχνόπουλο αφιέρωσαν την φετινή διοργάνωση στην ξακουστή… ΤρΑΓόικα. Ειδικότερα, διακωμωδώντας την επίκαιρη τρόικα επινόησαν τους αποκρουστικούς, απόκοσμους και υπερμεγέθεις ΤρΑΓοϊκανούς με την μορφή τράγων και ανθρώπων και κατασκεύασαν τον Βασιλιά Καρνάβαλο με τη μορφή του υπερκαταναλωτισμού και με πρόσωπο κακού λύκου με κατακόκκινα μάτια…

Φθάνοντας στην κατάμεστη από μασκαράδες πλατεία Ειρήνης, ο Βασιλιάς Καρνάβαλος έλαβε την καλύτερη θέση ακριβώς στο κέντρο του χώρου, όπου σε λίγη ώρα ξεκίνησε η τελετή καύσης υπό τη συνοδεία των κρουστών. Η ομάδα που είχε την τιμή να ηγηθεί του καψίματος δεν ήταν άλλη από τη νικήτρια στο φετινό Κυνήγι του Θησαυρού “Η κατσίκα και οι 7 λύκοι”, η οποία και συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε σύνολο 47 ομάδων από όλο το δήμο Κιλκίς.

Ακολούθησε η διαδικασία ανάδειξης του νικητή στο Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού, στον οποίο μετείχαν 10 ομάδες. Τα μέλη κάθε ομάδας έκαναν την εμφάνισή τους στην αποκριάτικη σκηνή που κοσμούσε την πλατεία, προκειμένου να παρουσιάσουν στο κοινό (μεταξύ του οποίου κρυβόταν και η αυστηρή Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού) το θέμα και τις αποκριάτικες διαθέσεις τους.

Το χρηματικό έπαθλο των 500 ευρώ μοιράστηκαν δύο ομάδες, “Το Μποτιλιάρισμα” και η “Ελλάδα μην αφήνεις τα παιδιά σου”, ενώ την ανακοίνωση των νικητών, που κρίθηκαν τόσο για το θέμα και το μήνυμά τους, όσο και για την γενικότερη παρουσία τους, έκανε ο Πρόεδρος του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. κ. Τάσος Αμανατίδης.

Ο Δήμος Κιλκίς και ο Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. για την επιτυχία του φετινού καρναβαλιού απευθύνουν τις θερμές τους ευχαριστίες:

-Στον Κιλκισιώτη καλλιτέχνη Χάρη Ισχνόπουλο για την συνολική πολύτιμη συμμετοχή του. Σημειώνεται ότι ο κ. Ισχνόπουλος φιλοτέχνησε

-Σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε ομάδες στο Κυνήγι του Θησαυρού και στον Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού, καθώς επίσης και σε όλους τους καρναβαλιστές.και επιμελήθηκε τον Καρνάβαλο, την «παρέα» των ΤρΑΓοϊκανών με τους σωματοφύλακές τους και τον σκηνικό διάκοσμο της Πλατείας Ειρήνης.

-Στους μικρούς εθελοντές του Δήμου που βοήθησαν σε όλες τις εκδηλώσεις με το κέφι και τον ενθουσιασμό τους.

-Στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων του ΟΤΕ Κιλκίς που συμμετείχε με εθελοντές στις εκδηλώσεις του Δήμου.

-Στην Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Κιλκίς και στις ομάδες Κρουστών των Δήμων Κιλκίς και Πύδνας Κολινδρού που ζωντάνεψαν με τους ήχους τους τις εκδηλώσεις.

-Στην διεύθυνση, στις καθηγήτριες και στις μαθήτριες της Σχολής Αισθητικής την ΕΠΑΣ, που για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και έδωσαν χρώμα και χαρά σε μικρούς και μεγάλους μέσα από την δραστηριότητα της ζωγραφικής προσώπου (face painting).

-Και τέλος, σε όλους εκείνους που συνέδραμαν με τον τρόπο τους στην όλη διοργάνωση.

Σχολιάστε